Ekonomi

PTT'den emekliye ilaç gibi kredi kampanyası! Borçluların derdine derman olacak!

Borcu olan emekliye 100.000 TL nakit imkanı PTT ve Aktif Bank iş birliği ile oluşturuldu. Özellikle de borcu olan emekli vatandaşlarının yanında olduğunu duyuran PTT kredi kampnaysı ile birlikte 100 bin liraya varan kredi imkanından yararlanabilecek

PTT, emekli kredisi kampanyasını başlattı. Özellikle de borcu olan emekli vatandaşlarının yanında olduğunu duyuran PTT kredi kampnaysı ile birlikte 100 bin liraya varan kredi imkanından yararlanabilecek. PTT emekli kredisi ile emekli vatandaşların yüzü gülecek. PTT tarafından emekli maaşını alan her emekli 100 bin TL'ye kadar kredi imkanından yararlanırken, aranan şartlar da en hafife seviyeye indirilecek. Peki PTT Emekli kredisi ayrıntıları neler? PTT emekli kredisi başvurusu nasıl yapılır?

Covid 19 sonrasında adeta patlak veren ve sürekli artan fiyatlarla emeklinin cebi zayıflamışken, geçim zorluğuna karşı oluşan borçlara karşılık PTT emekli kredisi kampanyasını başlattı. Faiz ve enflasyonun sürekli olarak artış gösterdiği bu zor günlerde PTT emekli kredisi kampanyası ile tüm borçları bir araya toplayacak. 

PTT emekli kredisi detayları

T.C. kimliğiniz ile PTT şubelerine başvurmanız sonrasında birkaç kolay şart ile 100.000 TL ye varan kredi imkanından faydalanabilirsiniz. 

PTT'den emekli maaşını almak şartına PTT ve Aktif Bank iş birliği ile oluşturulan PTT emekli kredisi kampanyasında 24 aya varan vade ile 100.000 TL nakit destek sağlanacak. 

PTT emekli kredisi başvurusu nasıl yapılır?

En yakın PTT şubesine giderek ya da online olarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. PTT mobil uygulamasını indirmeniz akabinde size sunulan kolay yöntemler ile de başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Ön başvuru sonrasında detayların incelenmesi adına işlemler 15 gün kadar sürebilmektedir. PTT emekli kredisi ile alakalı yapılan açıklama da "Acil nakit ihtiyacı olan emeklilerimize yüzde 2,69 faiz oranından başlayan faizlerle 100 bin TL'ye kadar nakit kredi. İhtiyaçlarınızı değil, borçlarınızı erteleyin." denildi.

Faiz oranı yüzde 2,69 olarak belirlenen PTT emekli kredisi 24 aya varan vade imkânı sağlarken, aylık taksit tutarı 4.603 TL olarak belirlenirken, kredi çekme sırasındaki tahsis ücreti ise 412,50 TL olarak açıklandı. 

EDİTÖR NOTU: Bu haber 13 Şubat 2023 tarihinde saat 22.52'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,83 Türk Lirası, Euro 20,37 Türk Lirası, altının gramı ise bin 128 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş'ten 15 Şubat için gram altın uyarısı!

Selçuk Geçer: 'Doları olanlar bu tarihi beklesin!'

SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi