Kent Haberleri

PTT'den nefes kesecek müjde! E-devlet'ten başvuruna 1.500 TL para verilecek! Hemen koşun, sakın kaçırmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere çeşitli konularda nakit yardımları sağlamaktadır. Aile Bakanlığı'ndan vatandaşların içini rahatlatacak bir müjde geldi! Bakanlıktan yardıma muhtaç ailelere müjde gibi müjde geldi. Bu yardımlardan biri de kira yardımıdır

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere çeşitli konularda mali yardım sağlamaktadır.  Bu yardımlardan biri de kira yardımıdır. Devlet tarafından geçim sıkıntısı çeken ailelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için kira yardımı yapılmaktadır. Kiralama yardımı ile ilgili tüm detayları burada bulabilirsiniz...

Devlet birçok alanda vatandaşlara nakdi yardımda bulunuyor. Özellikle Aile Bakanlığı dar gelirli, maddi durumu yetersiz ailelere 1.500 TL kira yardımı veriyor. Başvuru sonrasında vatandaşlar, başvuruyu takip eden ilk 15 gün içinde kira yardımlarını banka hesapları ya da PTT şubelerinden üzerinden alabilecek. 

Peki, kimler bu yardımdan faydalanabilecek? İşte detaylar...

DEVLETTEN 1.500 TL KİRA YARDIMI NASIL ALINIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz aylarda elektrik, doğalgaz ve çocuk yardımını kapsayan “Türkiye Aile Yardım Paketi”ne “kira desteği”ni ekledi.

2022 Kasım ayından itibaren 1.500 TL kira desteği ödemeleri 2023 yılında da en çok aratılan konulardan biri oldu.

Devletten 1.500 TL kira yardımı alabilmek için belirli şartları yerine getirebilmek gerekiyor.

2023 E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şartları sağlayan vatandaşlar kira yardımı için e-Devlet kapısından ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapmaları gerekiyor.

Başvurunun sonrasında ise ödemeler başvuru ardındaki 15 gün içinde kişinin banka hesabına yatırılıyor.

Ödemeler PTT şubelerinden de alınabiliyor. 12 ay boyunca verilen kira desteği tutarı şehirden şehire farklılık gösterilebiliyor. 2022 senesinde 450 TL ve 650 TL olan kira yardımı 2023 senesinde 1.500 TL'ye çıkarıldı.

BAŞVURU ŞARTLARI!

2023 E-DEVLET KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Şartları sağlayan vatandaşlar kira yardımı için e-Devlet kapısından ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru yapmaları gerekiyor.

Karnesi güzel gelen öğrencilere Aile Bakanlığı'ndan müjde! Anne babalar hemen başvursun! 5.104 TL para şık diye yatacak!
Aile Bakanlığı`ndan rahat nefes aldıracak 3 bin 336 TL para müjdesi! T.C Kimlik kartı ile başvuran anında alacak!
Kimlik numaranızın son hanesi 2,4,6,8,10 ise müjde! Hemen PTT'ye gidin! Resmen belli oldu!