07 / 05 / 2024

Pursaklar'da kıraathaneler kütüphaneye dönüşüyor!

Pursaklar'da kıraathaneler kütüphaneye dönüşüyor!

Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçedeki tüm kahve hane ve derneklere çok sayıda kitap ve kitaplık hediye ederek kıraat hane kültürünün canlanmasına katkı veriyor...




Ankara Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ilçedeki tüm kahvehane ve derneklere çok sayıda kitap hediye ederek kıraathane kültürünün canlanmasına katkı veriyor.


Pursaklar’da 40’a yakın kahvehane ve derneğe Başkan Çetin tarafından hem kitaplık hem de kitap hediye edildi. İlçede okuma kültürünün kazandırılmasında büyük katkısı bulunan Belediye Başkanı Selçuk Çetin, eski kıraathane kültürünü canlandırmak için önemli bir adım attı. 


Her gün zamanlarının büyük bir kısmını kahvehane ve derneklerde geçiren hemşerilerinin okuma alışkanlığı kazanmasını isteyen Başkan Çetin, yeni bir kampanya başlattı. “Pursaklar, aynı zamanda ‘Okuyan Şehir”dir diyen Başkan, her yıl düzenlenen kampanya ve yarışmalarla ilçede binlerce kitap okutulduğunu söyledi.


Çetin, “Eskiden kıraathanelerimizde çay, kahve içilir; kitap, gazete okunurdu. Şimdi de kahvehanelerimizde bu kültürü yaşatmak istiyoruz. Bu nedenle çok sayıda kitap ve kitaplığı hemşerilerimize hediye ettik. Yeter ki okusunlar.” dedi.


Haber Aktüel


Geri Dön