Dış Piyasalar

Putin’den Avrupa’ya ödeme kolaylığı! Borçlarını öyle de ödeyebilecekler…

Rusya – Ukrayna Savaşı başladığından bu yana savaşa tepki gösteren Avrupa ülkeleriyle Rusya arasında gerilim devam ederken, Putin cephesinden olumlu adım geldi. Rus liderin söz konusu ülkeleri “dost olmayan ülke” olarak tanımlaması ise dikkatlerden kaçmadı.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, imzaladığı yeni kararnameyle "dost olmayan"  tanımını kullandığı Batılı ülkelerin gaz ödemelerinde kolaylık anlamına gelen bir düzenleme yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin cephesinden,Avrupa ülkelerinin gaz borçlarının ödenmesine yönelik yeni bir açıklama geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, imzaladığı yeni kararnameyle "dost olmayan"  tanımını kullandığı Batılı ülkelerin gaz ödemelerinde kolaylık anlamına gelen bir düzenleme yaptı. Buna göre, Avrupa ülkelerin, Rusya’dan aldıkları doğal gaz  nedeniyle borçlarını dolar ya da euro gibi yabancı para cinsinden ödeyebilecek.

Rus liderin imzaladığı kararnameye göre, Rusya'ya yaptırım uygulayan ve "dost olmayan" ifadesiyle yer alan Batılı ülkelerin, gaz alımında yalnızca rubleyle ödeme yapabilecekleri yönündeki kararda değişiklik yapıldı. 

ÖDEME YAPSALAR DA YENİ GAZ SEVKİYATI BELİRSİZ

Rus gazının ithalatını yapan  Avrupa ülkelerinin, borçlarını dolar veya euro gibi yabancı para birimleriyle ödemelerine izin verilen kararnameye göre, öte yandan bu ülkelerin borçlarını ödemeleri ise , Rus gazının sevkiyatının tekrar yapılmaya başlanacağı anlamı taşımayacak.


 

RUBLEYLE ÖDEME YAPMAYAN ÜLKELERE YAPTIRIM GETİRMİŞTİ

Rusya,  kendi para birimi rubleyle ödeme yapmadıkları gerekçesiyle bazı şirketlere gaz vermeyi kesmişti.

Rus liderin bu yılın 31 Mart’ında bir kararnameye göre, Rusya’dan gaz alan ülkelerin Gazprombank'ta hesap açmaları şartı bulunuyor. Ödemeler ise bu bankaya yapıldıktan sonra, mevcut fonlar Moskova Borsası'nda rubleye çevriliyor. Rusya enerji şirketi Gazprom, rubleyle ödeme yapmamaları nedeniyle daha önce Polonya, Bulgaristan, Finlandiya, Hollanda dahil bazı Avrupalı bazı şirketlere doğal gaz  sevk etmeyi durdurmuştu.  Rusya’dan Avrupa’ya doğal gaz  sevkiyatı yapılan önemli hatlar arasında bulunan Kuzey Akım 1 üzerinden sevkiyatlar 31 Ağustos’ta kesilmişti.

EYT’de kadınlar için o şart kalktı! EYT’de son durum ne? Kim, ne zaman emekli olacak?

Tesla Elon Musk’ı üzdü! Sürücüsüz otomobil hayal mi oldu?

Rekabet Kurulu’ndan soruşturma! 17 şirket mercek altında!

Dünya devi bankada deprem! Milyarderler paralarını çekmek için bankaya koştular!