27 / 04 / 2024

Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından ‘Türkiye ile olumlu adımlar atacağız’ mesajı!

Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından ‘Türkiye ile olumlu adımlar atacağız’ mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Soçi’de bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Karadeniz Tahıl Anlaşması yönelik görüşmelere açık olduğunu ifade etti.



Putin, Soçi kentindeki Rus Sanatoryum’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin başında konuştu.

“RUSYA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ TİCARETTE OLUMLU EĞİLİM DEVAM EDİYOR”

Putin, Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğrudan katılımıyla kazandığı gelişmenin hızına devam ettiğini belirterek, “2022 yılında ticaretimizin yüzde 80'den fazla, kanımca yüzde 86 oranında yükseldiğine dikkatinizi çekmek isterim. 2023’ün ilk altı ayında olumlu eğilim devam ediyor. 2022’deki kadar güçlü değil fakat yine de olumlu” şeklinde konuştu.

İki ülke ilişkilerinin çeşitlendiğine vurgu yapan Putin, tarım ve enerji gibi geleneksel alanların yanı sıra diğer alanlarda da ilişkilerin gelişmesinin kendisini sevindirdiğinin altını çizdi.

 Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından ‘Türkiye ile olumlu adımlar atacağız’ mesajı!

 "TÜRKİYE’DEKİ DOĞAL GAZ MERKEZİ MÜZAKERELERİNİN YAKINDA BİTMESİNİ UMUYORUM”

Putin, bölgedeki enerji durumunu daha istikrarlı ve dengeli duruma getirmek için Türkiye'de doğal gaz merkezi kurulmasına yönelik müzakereleri yakında tamamlayacaklarını umduğunu ve bunun yararlı olacağını aktardı.

Tarım ürünlerini Türk üreticilerden Rusya pazarına ulaştırma imkânlarını genişlettiklerini ve bu alandaki hacmin büyüdüğünü vurgulayan Putin, metalurji endüstrisi alanındaki ilişkilerin de geliştiğini ve bu konuda çok iyi bir beklentinin ortaya çıktığını söyledi.

 Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından ‘Türkiye ile olumlu adımlar atacağız’ mesajı!

"TÜRKİYE, ULUSLARARASI NÜKLEER DEVLETLER KULÜBÜ ÜYESİ OLDU"

Putin, “Biz, Türkiye ile enerji konusunda da çok emin adımlarla ilerliyoruz. Yakın zamanda hem gaz alanında hem de diğer alanlarda önemli adımlar atacağız. Her iki taraftaki ana tedarikçiler ve tüketiciler arasında anlaşmalar sağlandı. Umut ediyorum ki bu gerçekleşir ve yakın gelecekte buna şahit oluruz” şeklinde konuştu.

"UKRAYNA KRİZİ VE TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI MASADA OLACAK”

Putin, Türkiye ile Rusya’nın bulunduğu bölgedeki durum ile ilgili de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceklerini belirtti.

Putin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bölgede güvenliğin sağlanması için konuşacaklarımız var. Ukrayna krizini görüşeceğiz. Tahıl anlaşmasını gündeme getireceksiniz. Biz bu görüşmelere açığız” diye konuştu.

e-Devlet’ten başvurusunu eksiksiz yapana 7 bin 232 TL yardım sürprizi! Başvuru ekranı burada!

Milyonlarca emekliye müjde! Bu tarihlerde hesabınıza para yatacak! Hemen hesabınıza para yatacak tarihi öğrenin!

Anne babalara müjde! Bakanlıktan peş peşe yardım ödemesi geliyor! Resmen açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön