Qent İstinye, Cityscape Global’de en iyi konut projesi seçildi!
Eski İstanbul Konakları’nın çağdaş yorumu Qent İstinye mimarlık dünyasının en büyük buluşmalarından biri olan Cityscape Global’de “En İyi Konut” projesi seçildi.
Eski İstanbul Konakları’nın çağdaş yorumu Qent İstinye mimarlık dünyasının en büyük buluşmalarından biri olan Cityscape Global’de “En İyi Konut” projesi seçildi.
Toya Yapı ve Dilek Gayrimenkul’ün geliştirdiği; Tabanlıoğlu Mimarlık imzasını taşıyan Qent İstinye, Dubai’de her yıl düzenlenen Cityscape 2015 Mimarlık Ödüllerine damgasını vurdu.
Eski İstanbul Konaklarına yeni bir mimari yaklaşım getiren Qent İstinye, Boğaziçi arka görünüm kurallarına uygun, öncelikle siluetin korunmasını öngören ve özellikle Boğaz’la bütünleşmiş ev ve yaşam kültürünü referans alan çağdaş bir konut ve mimarlık anlayışı ile planlandı. Boğaz’a ve İstinye yokuşuna bakan manzaraya sahip ödüllü proje, eski İstanbul konaklarında olduğu gibi ortak ve yine de müstakil konut yaşamı koşullarını günümüze taşıyor. Çevre ile uyumlu az katlı, 3 blok ve her biri kendine özel 21 yaşam ünitesinden oluşan Qent İstinye’de; ferah, yüksek tavanlı, güneş ışığı ve manzaradan optimum yararlanan, doğayla iç içe, 1+1’den 5+1’e kadar farklı yaşam ihtiyaçlarına cevap veren daireler, lüks ve prestijin birleştiği butik konseptiyle İstanbul’da sakinleriyle buluşuyor.
Bahçe dubleks, düz daire ve çatı dubleks seçenekleri ayrıcalıklı konutlardan 8’inin satışı halen devam ediyor.
Mimari yaklaşımın altını çizdikleri; geniş pencereleri sayesinde iç mekanlarda daha fazla gün ışığı ile birlikte daha geniş bir manzara sağlanırken, Boğaz’a ve İstinye yokuşuna bakan yönde mazaraya açılan ve saydamlaşan cephelerde, teras ve balkonlara taşan yaşam alanları yer alıyor, iç-dış ilişkisi kullanıcının arzusu ve iklim koşullarına uygun olarak düzenlenebiliyor. Yapının komşu konutlara cephesi olan arka tarafında, yatak odalarının yer aldığı bölümler ise daha içe kapalı bir yaklaşımla mahremiyetini koruyor.
Yine dışa açık kurgulamanın bir sosyal uzantısı olarak tasarlanan açık ve kapalı ortak alanlar konutlarda yaşayanların bir araya gelmeye teşvik ediyor. İçerde ve dışarda yaşamanın sınırlarının esnetildiği tasarım yaklaşımı tüm mekanlarda olduğu gibi, üç bloğun üzerine oturduğu, peyzajla birleşen bazada yer alan ortak kullanım alanlarına da yansıyor. Malzeme seçimindeki sadelik tüm hatları ile iç-dış bütünselliğini destekliyor.