Kent Haberleri

QNB Finansbank ve EBRD deprem bölgesi için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı!

QNB Finansbank ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), depremden etkilenen kişi ve kurumlara kullandırılmak için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bankadan yapılan açıklamada, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın açıklamasına da yer verildi

Aktarılan son dakika detaylarına göre QNB Finansbank ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), depremden etkilenen kişi ve kurumlara kullandırılmak için 110 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bankadan yapılan açıklamada, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın açıklamasına da yer verildi.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından yapılan açıklamada, 50 binin üzerinde can kaybına ve ülke ekonomisinde 100 milyar doların üzerinde zarara sebep olan deprem felaketi için Türkiye Afet Müdahale Çerçevesi hazırlandığı kaydedilerek, QNB Finansbank'a kullandırılmış olan kredinin bu kapsama dahil olduğu bildirildi.

Paylaşılan detaylara göre, 110 milyon dolarlık kredi, bölge ekonomisinde yaşanan hasarların kısmen giderilmesi ve afetten etkilenmiş olan illerin  geçim kaynaklarının ve beşeri sermayelerinin korunması için kullanılacak.

Ayrıca aktarılan bilgiye göre, kredi ile işletmelere ve bireylere finansal destek sağlanarak etkilenen illerdeki yerel nüfusun en acil finansman ihtiyaçlarının karşılanması ve borçluların mevcut kredilerini yeniden yapılandırmaları, ayrıca gerektiğinde ek finansman elde etmelerinin sağlanması hedefleniyor.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, felaketin ekonomik etkilerini azaltmak için gelecek 2 sene içinde bölgeye yönelik 1,5 milyar avroluk bir yatırım planını daha önce duyurmuştu.

"İşletme ve bireylerin yaralarını daha hızlı sarmalarına yardımcı olmayı, acil finansman ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz"


Yapılan açıklamada görüşleri yer alan QNB Finansbank Hazine Satış ve Uluslararası Bankacılık Direktörü Yeliz Ataay Arıkök, QNB Finansbank olarak, her zaman maddi ve manevi müşterilerinin yanlarında olduklarını kaydederek, şöyle konuştu: 

"Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile imzalamış olduğumuz yeni kredi anlaşması bunun devamlılığı niteliğinde. Afetin etkilemiş olduğu bölgelerimizdeki bireylere ve işletmelere yapılacak finansman desteğiyle depremden ötürü zarar gören hayatların yeniden toparlanmasına destek olmak bizim için oldukça önemli. Söz konusu bu finansman ile bölgedeki işletme ve bireylerin yaralarını daha hızlı sarmalarına yardımcı olmayı, acil finansman ihtiyaçlarını karşılamayı ve bölgedeki sürdürülebilir refaha katkı sağlamayı hedefliyoruz."

"Kriz zamanlarında da Türkiye'deki özel sektörün yanında olmaya devam ediyoruz"

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Finansal Kurumlar Başkan Yardımcısı Arthur Poghosyan da yaptığı açıklamada "Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası olarak misyonumuz, hayatları değiştirmek amacıyla yatırım yapmak fakat bu defa hayatları yeniden inşa etmek amacıyla yatırım yaptığımızı söylemekten gurur duyuyorum. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası olarak yalnızca başarı günlerinde değil, kriz zamanlarında da Türkiye'deki özel sektörün yanında olmayı sürdürüyoruz. Kalbimiz büyük kayıplar yaşayan bölge halkıyla beraber ve QNB Finansbank'ın ortaklığıyla söz konusu bu fonun, herkesin hak ettiği ekonomik refahı geri kazanma amacına hizmet edeceğinden eminiz."dedi.

İller Bankası 9 ildeki 27 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 25 peşinat ve 24 ay vade fırsatı!

Ekmek fiyatlarında karmaşa: Valilik 5 TL dedi, 6 ile 8 TL arasında satılıyor! Fırıncılar ekmeğin 10 TL olmasını istiyor!

Akbank ve EBRD'den, afet bölgesine 90 milyon dolar destek!