Sektörel

Raif Tokel: Vezirköprü'ye Kimlikli Kent etiketi katacağız!

Samsun’un Vezirköprü ilçesine ÇEKÜL Vakfı tarafından "Tarihsel ve Kültürel Değerleriyle Yaşayan Sokaklar-Vezirköprü Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında projenin uygulanması ve takibi için proje koordinatörü olarak Raif Tokel görevlendirdi.

Samsun’un Vezirköprü ilçesine ÇEKÜL Vakfı tarafından "Tarihsel ve Kültürel Değerleriyle Yaşayan Sokaklar-Vezirköprü Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında projenin uygulanması ve takibi için proje koordinatörü olarak Raif Tokel görevlendirdi.


Samsun Valiliği İl Özel İdaresi İmar ve İnşaat İşleri Daire Başkanlığı’nca uygulamaya konulan projenin ilk iki etabının tamamlandığını, üçüncü etabın yüzde 85‘lerde olduğunu, dördüncü ve son etaba gelinen projenin adının Samsun İli Vezirköprü İlçesi 823. Sokak Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Uygulama Projesi olduğunu belirten Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, yapılan değerlendirme sonucu projeyi uygun bulan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın projeye 744.034.55 TL parasal destek sağladığını belirtti. OKA Genel Sekreterliği ile imzalanan sözleşme ile projenin uygulamaya konduğunu ifade eden Edis, turizm konusunda 2017 yılında büyük aşamaların kaydedilmiş olacağına dikkat çekerek, projeyi kaleme alan ÇEKÜL Vakfı Temsilcisi Raif Tokel’e çalışmalarında her türlü desteği vereceklerini söyledi. Projenin tamamlanması ile 200 evin tarihi ve kültürel dokusu korunarak yaşatılması ve çağdaş yaşama katılmasının sağlanacağını belirten Edis, ilçenin tüm tarihi ve kültürel potansiyelini harekete geçireceklerini vurguladı.


"İlçeye ’Marka Kent-’ değil ’Kimlikli Kent’ etiketi katacağız"

Proje Koordinatörü Raif Tokel ise yaptığı açıklamada, "Tarihsel ve Kültürel Değerleriyle Yaşayan Sokaklar- Vezirköprü Sokak Sağlıklaştırma Projesi" adıyla kültür turizmi pazarında yer alınmasının amaçlandığını, ilçenin bu alanda önünü açacak bir vizyon amaçladıklarını, Vezirköprü’ye "Marka Kent" etiketinden daha anlamlı olan "Kimlikli Kent" unvanını katacaklarını söyledi. Bu projeyle Abdulgani Mahallesi 823. Sokak’ta tescilli ve tescilsiz 28 adet taşınmaz kültür varlığının sokağa bakan cepheleriyle, avlu duvarları ve diğer mimari öğelerinin özgün ve otantik sokak dokusu ve kentsel mobilyaları ile birlikte korunması temelinde iyileştirileceğini, bu evlerin sağlıklaştırılarak günlük yaşama katılmasını hedeflediklerini belirten Tokel, ilçenin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri bakımından çok zengin olduğunu, bu zenginliğin sadece ilçe için değil ülke için de önemli bir kazanç olduğunu dile getirdi.

Tokel, bu görevin kendisi için çok anlamlı ve gurur verici bir görev olduğunu sözlerine ekledi.


Milliyet