27 / 04 / 2024

Ral Yatırım Holding, 2024 yılında GYO kurup halka arz edeceğini açıkladı...

Ral Yatırım Holding, 2024 yılında GYO kurup halka arz edeceğini açıkladı...

Borsa İstanbul’da Ana Pazar’da işlem gören Ral Yatırım Holding, 2024 yılında GYO kurmayı ve halka arz etmeyi planladıklarını açıkladı. Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, 2024’te enerji projelerine odaklanacaklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...



İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik alanlarda çeşitlendirilmiş işletme yapısı ile öne çıkan Ral Yatırım Holding, 2024 senesi hedeflerini açıkladı. Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, 2023 senesine firmalarının gerek hasılat ve kârlılıkta gerek nakit yaratma kapasitesinde başarılı sonuçlar elde ettiğini, 2024 yılında da yenilenebilir enerji projeleriyle değer yaratmaya devam edip sektörde bu alanda öne çıkacaklarını açıkladı.

Kandemir, ayrıca “Ral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın kuruluşunu gerçekleştirip 2024 senesi içinde halka arzını gerçekleştirmek de hedeflerimiz arasında yer alıyor” diye konuştu. Öte yandan, temelleri 1976 yılında atılan, yüzde 37,2 oranında halka açık bir şirket olan ve hisseleri ana pazarda işlem gören Ral Yatırım Holding, inşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısıyla çalışmalarına devam ettiğini de iletti.

2023 senesini değerlendiren Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, “Ülkemizde seçim yılı olmasına ve kurda dalgalanmaların yaşanmasına rağmen 2023 senesinin ilk dokuz aylık döneminde şirketin gerek hasılat ve karlılıkta gerekse nakit yaratma kapasitesinde başarılı sonuçlar elde ettik. 2023 yılının ilk dokuz ayında satış hasılatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 335 oranında artarak 1 milyar 24 milyon Türk Lirası seviyesinde yaşandı.

Ral Yatırım Holding, 2024 yılında GYO kurup halka arz edeceğini açıkladı...

dunya.com'dan Birol Bozkurt'un haberine göre; Toplam net kârımızı ise geçen senenin yine aynı dönemine göre yüzde 206 oranında artırarak 286 milyon TL’ye çıkardık. Net kâr marjımız ise bu dokuz aylık dönemde de yüzde 28 olarak devam etti” dedi. Şirketin Borsa İstanbul Ana Pazar’da işlem gören hisselerinin 2023 sene başından bu yana yatırımcısına yüzde 150 oranında değer kazandırdığına dikkat çeken Rıza Kandemir, “BIST-100’ün üzerinde performans gösterdi. Bu sonuçlar doğrultusunda 2023 yılını hedeflerimiz doğrultusunda başarılı bir şekilde tamamlayacağımıza inanıyoruz. 5 yıldır kâr eden bir firmasıyız.

Geçmiş dönem borçlarını kapatarak son iki yıldır net kârımızı artırdık. Enerji projelerinden elde edeceğimiz gelirle birlikte temettü ödemeye başlamayı planlıyoruz” diye konuştu. Holding bünyesinde şu ana kadar 5,3 milyar Türk Lirası  değerinde toplam 3.756 tane konutun tamamlandığını kaydeden Rıza Kandemir, “Kars, Gaziantep, Hatay ve Ankara'da devam eden projelerimiz var. Bu projelerimizin öngörülen hasılat bedeli toplam 5,9 milyar TL'ye kadar çıktı Mevcut ve yeni inşaat taahhüt projeleri ile  sürdürülebilir nakit yaratma kapasitemizi daha da artırıyoruz” ifade etti.

Emlak Konut GYO'nun  Ankara  ve İzmir'deki parsellerinin değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO, İstanbul'un 4 ilçesindeki parsellerinin değeri 6 milyar TL'yi aştı! 

Avrupakent GYO borsada tavan bozdu! İlk işlem gününde yüzde 8 düştü!

İş GYO Mallmarine AVM'nin 2023 değeri 144 milyon 397 bin 200 TL!


Geri Dön