Genel

Ramazan Bayramında köprü ve otoyollar ücretsiz mi? Bayramda hangi otoyollar ücretsiz? Bayramda ücretsiz olan otoyollar!

Ramazan Bayramı’nda hangi otoyolların ve köprülerin ücretsiz olacağı merakla sorgulanmaktadır. İşte detaylar!Köprü ve aynı zamanda otoyollarda ücretsiz geçişlerin ne zaman başlayıp, ne zaman biteceği ve kaç gün süre ile kullanılacağı Resmi Gazete kararı ile belli oldu

Ramazan Bayramına artık sayılı günler kaldı. Köprü ve aynı zamanda otoyollarda ücretsiz geçişlerin ne zaman başlayıp, ne zaman biteceği ve kaç gün süre ile kullanılacağı Resmi Gazete kararı ile belli oldu.

 

İşte ayrıntılar…

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, bayramda köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı açıklandı. Diğer yandan 23 Nisan tarihinde de yollar ücretsiz hizmet verecek.

Peki “Bayramda hangi köprü ve hangi otoyollar ücretsiz mi 2023? İşte Ramazan Bayramı'nda ücretsiz köprüler ve otoyollara dair araştırılan ayrıntılar…

2023 RAMAZAN BAYRAMI’NDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR BEDAVA MI OLACAK?

Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyollardan geçişin ücretsiz olduğuna dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandığı belirtildi. Bu verilen karar bağlamında yap işlet ve devret projeleri dışında otoyollar ile beraber 15 Temmuz Şehitler Köprüsüyle aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 20 Nisan Perşembe günü saat 00.00'dan başlayıp, 24 Nisan Pazartesi günü 07.00'ye kadar ücretsiz olarak hizmet verecek. İstanbul, Ankara ve İzmir'de şehir içi toplu taşıma da Ramazan Bayramı’nda ücretsiz olacak.

RAMAZAN BAYRAMI’NDA TOPLU TAŞIMALAR ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

Köprü ve otoyollar ile birlikte Ankara, İstanbul ve İzmir'de toplu taşıma da ücretsiz olarak hizmet verecek. Marmaray ile beraber Gayrettepe, İstanbul Havalimanı Metrosu ile Başkentray, İzban ile belediyelerin yürütmekte olduğu toplu taşıma hizmetleri ise 21 Nisan saat 00.00'dan başlayarak, 23 Nisan saat 24.00'e kadar ücretsiz olarak hizmet verecek.

20 NİSAN AREFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI?

20 Nisan Perşembe günü bayram olmadığı için bazı yurttaşlar bankaların arife günü çalışma ihtimalinin olup olmadığını araştırmaya koyuldu. Fakat yapılan açıklamalara göre resmi tatil süreci 20 Nisan Perşembe itibari ile başlamaktadır. Bankalar için açıklanan çalışma süreci ile ilgili detaylar şöyle;

20 Nisan 2023 Perşembe günü öğlenden sonra resmi tatil olduğu için bankaların çalışma saatlerinde düzenlemelere gidildi. EFT ve havale işlemleri öğleden önce yapıldığında aynı gün hesaplara geçecek, ancak öğleden sonra yapılan işlemler bir sonraki iş gününde hesaplara aktarımı yapılacaktır.