Kent Haberleri

Ramazan Bayramı'nda toplu taşımalar ücretsiz mi olacak?

Ramazan ayının sonuna gelinmesiyle birlikte Ramazan Bayramı için hazırlıklar hız kazandı. Bayram tatili boyunca toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı ise merak konusu oldu.Milyonlarca insanın bayram boyunca sevdiklerini ziyaret etmek için seyahat edeceği düşünüldüğünde, ücretsiz toplu taşıma hizmetinin vatandaşlar için önemli bir rahatlık sağlayacağı düşünülüyor

20 Nisan arife gününden 23 Nisan Pazar gününe kadar toplu taşımaların ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Milyonlarca insanın bayram boyunca sevdiklerini ziyaret etmek için seyahat edeceği düşünüldüğünde, ücretsiz toplu taşıma hizmetinin vatandaşlar için önemli bir rahatlık sağlayacağı düşünülüyor. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da bayram boyunca ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunulması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanacak. Peki, bayramda toplu taşımalar ücretsiz olacak mı?

Ramazan Bayramı boyunca toplu taşıma ücretsiz mi?

Ramazan ayı birkaç gün sonra sona eriyor ve Ramazan Bayramı için hazırlıklar hızla devam ediyor. Bayram tatili boyunca toplu taşımada ücretsiz olup olmayacağı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Resmî Gazete'de yayımlanan karara göre, Ramazan Bayramı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 20 Nisan'dan itibaren 24 Nisan saat 07.00'ye kadar İstanbul, Ankara ve İzmir'de toplu taşıma ücretsiz olacak. Bu kapsamda, köprü ve otoyollar ile şehir içi toplu taşıma araçları bedava olacak.

Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yap-işlet-devret projeleri hariç, 20 Nisan Perşembe saat 00.00'dan 24 Nisan Pazartesi 07.00'ye kadar İstanbul'da bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile otoyollar ücretsiz olacak.

Bayram ve özel günlere pek çok insanın toplu taşıma kullandığı düşünüldüğünde hem Ramazan Bayramı hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ücretsiz otoyol ve köprü hizmeti vatandaşlar için önemli bir rahatlık sağlayacak. Bu kararla birlikte, tatil döneminde akrabalarını ve sevdiklerini ziyaret edecek vatandaşlar, ücretsiz otoyol ve köprü hizmetiyle maddi açıdan da rahatlayacaklar. Resmî Gazete'de yayımlanan bu kararın, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanması bekleniyor.

Ramazan Bayramı kaç gün sürecek?

Ramazan Bayramı’nda otoyollar bedava mı? Bayramda toplu taşıma bedava mı? Bayramda köprü ve otoyolla ücretsiz mi?

İstanbulkart sahibi iseniz bu habere dikkat! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Tarihi kaçırmayın

Az önce Resmi Gazete’de yayımlandı! Milyonlara yeni müjde! Bayramda bunlar ücretsiz!