Ekonomi

Ramazan bereketiyle geldi! Domates, salatalık, biberde yüzde 50 indirim uygulanıyor

Ramazan ayının girmesiyle beraber gıdadaki fiyatlar vatandaş tarafından yakın mercek altında. İftar sofralarını ziyafete çevirmek isteyen haneler sebzelerin fiyatlarının düşmesini beklerken müjdeli haber geldi ve Domates, salatalık ve biberde yüzde 50 indirim başladı!Havaların ısınma ile beraber ürünler yükseldi ve ücretler gerilemeye  başladı

O ÜRÜNLERDE YÜZDE 50 İNDİRİM BAŞLADI!

Türkiye'nin en geniş üretici hali olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde yoğunluk başladı. Havaların ısınma ile beraber ürünler yükseldi ve ücretler gerilemeye  başladı.  Ocak-Şubat aylarında 25-30 TL’ye kadar çıkan domates, yüzde 50 ucuzlayarak 10 TL’ye kadar geriledi. Peki hangi ürünlerde ne kadar indirim var? Güncel ücret listesi şu şekilde oldu; sivri biber 21 TL, patlıcan 15 TL, kabak 15 TL, salatalık 17 TL.

"MAYIS AYINDA FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK"

Havaların ısınması ile beraber ürün miktarların yükseldiğini söyleyen Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve ve Komisyoncular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, "Domates ücretleri 9-12 TL arasında farklılaşıyor. Marketlere satılan domatesler ise 10 TL civarından alıcı buluyor. Lüks domatesler ise 15 TL’ye kadar çıkıyor. ücretlerimizde hissedilir seviyede gerileme oldu. Nisan ayında bir çıkış olabilir ama Mayıs ayında yeniden ücretlerimiz gerileyecek. Biz de tüketicimiz ucuz yesin derdindeyiz ama şu anda turfanda sebze üretiliyor. Maliyetler ister istemez yükseliyor. Kış ürünleri yüksek olur" dedi.

Ramazan bereketiylr geldi! Domates, salatalık, biberde yüzde 50 indirim uygulanıyor

"YÜZDE 200 KAR KOYUYORLAR"

Aksulu salatalık üreticisi Ali Celbiş ise üretim ve satıştaki ücret nüansa dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda verimimiz daha güzel, havalar da ısındı. Bahara doğru verim 3 katına çıkarır. Ücretler böyle giderse iyidir. Maliyetimiz de çok. Bizler her manada fedakârlık yapıyoruz, biz fedakarlık yaparken pazarcı ve marketlerde de fedakarlık yapmalı. Ben 1 kilometre ilerideki pazara uğradım, 15 TL verdiğim ürün 30 TL. Pazarda 25 TL’den aşağı bir şey yok. Burada kâra geçen çiftçi değil.

Çiftçi 1 sene buna emek veriyor. Birisi halden alıyor, yüzde 200 kar ediyor üstüne. Arada büyük ayrım var. Bu faturaların kontrol edilmesi gerekir, pazarda yüksek olunca vatandaş da tüketemiyor. Üretici ile tüketici arasında ayrım nereden kaynaklandığı bellidir. Kış mevsiminde 4 günde bir toplarken, şimdi 2 günde bir topluyoruz. Ücretler düşüyor. Gençlerin bu mesleğin başına geçmesi gerekir, bunlar bacasız fabrikadır. Gençlerimiz ata mesleklerini de yapsınlar"

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı! Doğalgaz ücretlerinde büyük indirim

Tarım Kredi Kooperatifi'nden Mart bitmeden son kampanya! Ayçiçek yağı 135,toz şeker 105 TL! Yarın son gün.. yetişen alır

Bim'den Çeyiz düzeceklere büyük kampanya! Ramazan'a özel Fırın Tepsisi 199 TL, Salata Tabağı 49 TL