Kent Haberleri

Ramazan boyunca sofranızda bulunması gereken yiyecekler! Bu sayede gün boyu tok olacaksınız!

Ramazan ayı için geri sayım başladı. Bu yıl Sinop, 13 saat 56 dakikalık oruç süresiyle Türkiye'nin en uzun oruç tutan il olacak. Açlık, Ramazan ayında birçok kişi için zorlu bir deneyim olabiliyor.Ramazan sofralarından eksik olmaması gereken bazı besinleri sizler için derledik

Sahurda tüketilen bazı yiyecekler sayesinde gün boyu enerjik ve dinç kalınabilir. Ramazan sofralarından eksik olmaması gereken bazı besinleri sizler için derledik. İşte gün boyu tok tutan yiyecekler:

 

Bu yiyecekleri yiyen iftara kadar acıkmıyor!

Ramazan ayında açlık hissini azaltmak için bu besinleri sofranızda bulundurabilirsiniz. Ancak, sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenmeyi unutmayın ve aşırı tüketimden kaçının.

 

 

Ramazan'da su tüketimi nasıl olmalı

Ramazan ayında vücut sıvı ihtiyacı daha da artar, bu nedenle iftar ile birlikte belirli aralıklarla su içmek büyük önem taşır. Uzun süreli açlık sonrasında, vücudun kaybettiği sıvıyı yerine koymak için en az 2,5 litre su tüketmek hem sindirim sistemi hem de bağışıklık sistemi için faydalıdır.

Ancak sadece su içmek yeterli değildir, içtiğiniz suyun sıcaklığı da önemlidir. Soğuk su, midede kasılmaya neden olarak sindirimi zorlaştırabilir ve hazımsızlık problemlerine yol açabilir. Bu nedenle, ramazan ayı boyunca içtiğiniz su oda sıcaklığında olmalıdır.

Sahurda ne yenmeli? Sahurda en çok ne tok tutar?

Ramazan'da Yemek Sepetinden vereceğiniz alışverişin 200 TL'si Akbank'tan! Bu fırsat kaçmaz!

2023 iftar çadırı nereye kurulacak! Yenikapı, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar için iftar yerleri belli oldu!