Ramazan boyunca sofranızda bulunması gereken yiyecekler! Bu sayede gün boyu tok olacaksınız!
Ramazan ayı için geri sayım başladı. Bu yıl Sinop, 13 saat 56 dakikalık oruç süresiyle Türkiye'nin en uzun oruç tutan il olacak. Açlık, Ramazan ayında birçok kişi için zorlu bir deneyim olabiliyor.Ramazan sofralarından eksik olmaması gereken bazı besinleri sizler için derledik
Sahurda tüketilen bazı yiyecekler sayesinde gün boyu enerjik ve dinç kalınabilir. Ramazan sofralarından eksik olmaması gereken bazı besinleri sizler için derledik. İşte gün boyu tok tutan yiyecekler:
Bu yiyecekleri yiyen iftara kadar acıkmıyor!
- Tam buğday ekmeği, uzun süre tok kalmak istiyorsanız, tam buğday ekmeği tüketebilirsiniz. İçerdiği yüksek lif sayesinde sindirimi yavaşlatır ve tokluk hissi sağlar.
- Yumurta, sahurda tüketilen yumurta, gün boyunca enerjik kalmak için önemli bir kaynak olabilir. Protein ve sağlıklı yağlar açısından zengin olan yumurta, vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri sağlayarak tokluk hissi verir.
- Yoğurt, Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan yoğurt, protein ve kalsiyum açısından zengindir. Sindirimi yavaşlatarak uzun süre tokluk hissi sağlar ve gün boyunca enerjik kalmanıza yardımcı olur.
- Zeytin, sahurda tüketilmesi gereken besinler arasında önemli bir yere sahip. Sindirim sistemine yardımcı olan zeytin, tok tutma özelliği ile de sahur sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu nedenle sahurda zeytin tüketmeye özen göstermeliyiz.
- Peynir, protein yönünden zengin bir besin olan ve sahurda tüketilmesi gereken besinlerden biridir. İki dilim peynir tüketerek açlık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.
- Çorba, tokluk hissi sağlayan önemli bir besindir. Yaz sebzeleri ile hazırlanmış mercimek çorbası veya soğuk ayran aşı çorbası, tercih edebileceğiniz sağlıklı seçenekler arasında yer alıyor.
- Badem, sağlıklı yağlar, lif ve protein açısından zengin olan badem, tokluk hissi vererek gün boyu açlık hissini azaltır. Ancak, aşırı tüketilmemesi gerektiğini unutmayın.
- Süt, sahurda tüketilen önemli bir besindir. Protein, kalsiyum ve vitamin açısından zengin olan süt, tokluk hissi vererek gün boyunca enerjik kalmanızı sağlar.
Ramazan ayında açlık hissini azaltmak için bu besinleri sofranızda bulundurabilirsiniz. Ancak, sağlıklı bir yaşam için dengeli beslenmeyi unutmayın ve aşırı tüketimden kaçının.
Ramazan'da su tüketimi nasıl olmalı
Ramazan ayında vücut sıvı ihtiyacı daha da artar, bu nedenle iftar ile birlikte belirli aralıklarla su içmek büyük önem taşır. Uzun süreli açlık sonrasında, vücudun kaybettiği sıvıyı yerine koymak için en az 2,5 litre su tüketmek hem sindirim sistemi hem de bağışıklık sistemi için faydalıdır.
Ancak sadece su içmek yeterli değildir, içtiğiniz suyun sıcaklığı da önemlidir. Soğuk su, midede kasılmaya neden olarak sindirimi zorlaştırabilir ve hazımsızlık problemlerine yol açabilir. Bu nedenle, ramazan ayı boyunca içtiğiniz su oda sıcaklığında olmalıdır.
Sahurda ne yenmeli? Sahurda en çok ne tok tutar?
Ramazan'da Yemek Sepetinden vereceğiniz alışverişin 200 TL'si Akbank'tan! Bu fırsat kaçmaz!
2023 iftar çadırı nereye kurulacak! Yenikapı, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar için iftar yerleri belli oldu! |