AVM

Ramazan döneminde AVM’lere 11.00 - 23.00 formülü!

AVM’lerin Ramazan nedeniyle 11.00’de açılıp, gece 23.00’te kapanması öngörülüyor. Bazı marka sahipleri cumartesi günleri ise AVM’lerin gece 24.00’te kapanmasını, pazar günü ise öğlen 12.00’de açılmasını istiyor...

Perakende sektörü alışveriş merkezlerinde açılış-kapanış saatlerini değiştirmeyi tartışıyor. Birleşmiş Markalar Derneği konuyla ilgili markaların görüşlerini alırken, AVM’lerin Ramazan nedeniyle 11.00’de açılıp, gece 23.00’te kapanması öngörülüyor. Bazı marka sahipleri cumartesi günleri ise AVM’lerin gece 24.00’te kapanmasını, pazar günü ise öğlen 12.00’de açılmasını istiyor.


Sahur önerisi

Sektörde bu uygulamanın sadece Ramazan değil tüm yaz sezonu için geçerli olmasını talep edenler de var. Twigy’nin sahibi Sinan Öncel, konuyla ilgili olarak mağazaların Ramazan’da sahura kadar dahi açık kalabileceğini söylerken, Avva’nın sahibi Volkan Atik, “Bazı arap ülkelerinde Ramazan süresince AVM’lerin gece yarısı 03.00’lere kadar açık kaldığını biliyoruz. Bizde 23’e kadar açık kalacak olması elbette olumlu” diyor.

NG Style Yönetim Kurulu Başkanı Nazlı Aldıkaçtı Gürer ise, “Saat düzenlemesi yapılırsa çok güzel olur. Kapanış saati 24.00’ye bile çekilebilir” diye anlatıyor.


SÜLEYMAN ORAKÇIOĞLU Orka

‘İftar sonrası alışveriş’

“Alışveriş merkezlerinin 11.00’de açılıp, gece 23.00’te kapanmaları yönünde bir öneri var. Bazı yerlerde kabul görüyor, bazı yerlerde ikilemde kalınıyor. Özellikle gıda sektörü yani marketler farklı düşünüyor. Biz Orka Group olarak 11.00-23.00 formülünü uygun görüyoruz. Hem satışları da olumlu etkileyecektir. Böylece iftardan sonra alışveriş için zaman kalır.”


SİNAN ÖNCEL Twigy

‘Sahura kadar açık kalabilir’

“Alışveriş merkezleri Ramazan ayı boyunca cumartesi günleri gece yarısına kadar açık kalabilir. Pazar günü ise yine 12.00’de açılabilir. Hatta mağazalar Ramazan’da sahura kadar dahi açık kalabilir. Açılış-kapanış saatlerindeki değişiklik sadece Ramazan’da değil tüm yaz sezonu boyunca geçerli olmalı. Tabi bu uygulama özellikle açık AVM’lerde daha uygun olacaktır.”


VOLKAN ATİK AVVA

‘AVM ortamında sahur’

“Bazı arap ülkelerinde Ramazan süresince AVM’lerin gece yarısı 03.00’lere kadar açık kaldığını biliyoruz. Bizde 23’e kadar açık kalacak olması elbette olumlu. Ancak AVM’lerin kapanmalarının 1 saat ileriye alınması çok cazip olmayacaktır. Bu süre gece 24.00 ve daha sonrasına bırakılabilirse tüketiciler sahuru da AVM ortamında yapıp, ihtiyaçlarını karşılayarak evlerine dönebilirler.”


NAZLI ALDIKAÇTI NG Style

‘Satışları artırır’

“Ramazan nedeniyle alışveriş merkez-lerinin açılış ve kapanışında saat düzenlemesi yapılırsa çok güzel olur. Bu ugulamanın satışları da artıracaktır. Saat 11.00 açılış, 23.00 kapanış mantıklı bir uygulama. Özellikle de dışarıda iftar yapanlar için olumlu. Hatta kapanış saati 00.00’ye bile çekilebilir. Çalışan shiftleri de buna göre ayarlanırsa onlar da mağdur olmaz.”



Eylem Türk/ Milliyet