Kent Haberleri

Ramazan kolisi alacaklara önemli uyarı… Tarihi geçmiş ürünlere dikkat!

Marketlerin her yıl hazırladığı ve temel gıda ürünlerini içeren Ramazan yardım kolileri raflarda yerini alırken, Tüketici Dernekleri Federasyonu’ndan önemli bir uyarı geldi; “Kolilerin içini mutlaka kontrol edin.”Ancak bu kolileri satın almadan önce bazı kontrolleri mutlaka yapmak gerekiyor

 

Ramazan ayının geleneği haline gelen Ramazan kolisi, hem şirketler tarafından çalışanlarına dağıtılmak üzere, hem de hayır yapmak isteyen vatandaşlar tarafından çok tercih ediliyor. Ancak bu kolileri satın almadan önce bazı kontrolleri mutlaka yapmak gerekiyor.

Hayır kurumlarından şirketlere ve vatandaşlara pek çok kesim Ramazan ayında gıda kolisi alımı yaparak ihtiyacı olanlara dağıtıyor.

Marketlerde ve internet üzerinden Ramazan kolisi paketleri satışına çoktan başlandı. Öte yandan Ramazan ayında gıda kolilerine artan bu talep, fırsatçılık yapmak isteyenlere de imkan açıyor.

MUTLAKA UYARILMALI

Ramazan kolileri alacaklara bu konuda önemli bir uyarı Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal’dan geldi. 

Ramazan kolisi satın alacakların ve  gıda kolisi verilen vatandaşların  özellikle gıda ürünlerinin paketlerindeki son tüketim tarihini kontrol etmeleri tavsiyesinde bulunan Aziz Koçal, “Yardım kolisinde eğer son tüketim tarihi geçmiş ürün bulunuyorsa, vatandaşlar bu yardımı yapan kişi ya da kuruluşu uyarmalılar. Bu yardım kolilerini hayır kuruluşları, belediyeler, siyasi partiler ya da şirketler dağıtmış olabilir. Bu şirketler veya kişiler de yardım kolilerini temin ettiği kuruluşları uyarmış olur ki bu tür durumlar tekrarlanmaz” diye konuştu.

Ramazan’da satışa sunulan yardım kolilerinin içindeki ürünleri tek tek kontrol etmek ve eğer son tüketim tarihi geçmemiş olsa da birkaç gün kalmış olan ürünlerin bulunabileceğine dikkat çeken Aziz Koçal,  bu gıda maddelerinin son kullanma tarihi gelmeden tüketilmesi gerektiğini söyledi.

MERDİVEN ALTI ÜRÜN UYARISI

Yardım veya bağış yapan şirket, kurum ve vatandaşların da koliyi hazırlattıkları yerleri ürünler konusunda uyarması gerektiğini özellikle vurgulayan Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Aziz Koçal, şunları söyledi:

"Bu  şirketler, kurumlar veya kişiler, bu yerleri kendileri denetleyebilir, paket hazırlanırken başında durabilir. Burada yardım yapan kurum veya vatandaş, paket yaptırdığı yerleri ucuz fiyat verdikleri için tercih etmemeli. Kolilere yerleştirilen ürünlerin son tüketim tarihi geçmemiş olmalı ve merpen altı ürün bulunmamalı. Hayır yapmak isterken, vatandaşın sağlığını tehlikeye atmayalım. Ramazan yardım  paketlerinin son tüketim veya tavsiye edilen tüketim tarihi yaklaşmamış, geçmemiş ürünlerden yapılması uyarısı özellikle yapılmalı. Geçmiş yıllarda bunun örnekleri görüldü. Bazı kuru gıdaların son tüketim tarihi geçmiş olmasına rağmen yeniden paketlenerek üzerine yeni tarih basıldığı kamuoyuna yansıdı."

Enflasyon canavarı emekliyi ezdi geçti! Fiyat artışları son 5 yılda yüzde 269’a ulaştı!

Lüks iftar menüsü isteyenler bu Ramazan 13 bin lirayı gözden çıkaracak

Trafik cezaları silinecek mi? 2023 yılı trafik cezaları kaç TL oldu?