Kent Haberleri

Ramazan kolisi yardımı başvurusu nereden, nasıl yapılır? İşte Ramazan kolisi yardımı başvurusu e-Devlet!

Ramazan ayına girilmesine sayılı günler kala maddi durumu iyi olmayan kişilere yapılacak olan 'Ramazan kolisi yardımı' başvurusu araştırılıyor. Peki Ramazan kolisi yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte e-Devlet Ramazan kolisi yardımı başvurusu. Ramazan erzak kolisi yardımından yararlanmaka isteyen binlerce kişi Ramazan kolisi yardımı başvurusunun nasıl yapıalcağını araştırıyor

İhtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan ayı boyunca belediyeler, vakıflar ve dernekler tarafından Ramazan kolisi yardımı yapılıyor. Ramazan erzak kolisi yardımından yararlanmaka isteyen binlerce kişi Ramazan kolisi yardımı başvurusunun nasıl yapıalcağını araştırıyor. İşte İşte e-devlet Ramazan kolisi yardımı başvuru ekranı.

RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ramazan Kolisi, ihtiyaç sahipleri için genellikle yardım kuruluşları, dernekler, vakıflar, belediyeler ve hükümet tarafından hazırlanıyor.

Belediyeler, STK'lar, kaymakamlık, valilik, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), Kızılay, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ramazan kumpanyası yardımı yapan kuruluşlar arasında yer alıyor.

Ramazan kolisi yardımından yararlanmak isteyenlerin e – Devlet’e giriş yaparak "Sosyal Yardım Başvuruları" ekranından T.C. kimlik numarası ve diğer bilgileri doldurarak başvuru yapmaları gerekiyor.

RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI KAÇ GÜN VERİLECEK?

Ramazan kolisi yardımından yararlanmak isteyen vatandaşların Ramazan kolisi desteği Ramazan ayı boyunca devam etmekte.

E-DEVLET RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Belediyeler, vakıflar ve dernekler tarafından verilen Ramazan kolisi yardımları için o kurumların web sitesi üzerinden erzak kolisi başvuru formu doldurulmalı.

E-Devlet üzerinden başvuru kolisi başvurusu yapmakisteyenler ise  e-Devlet sistemine giriş yaparak, "Sosyal Yardım Başvuruları" seçeneğine tıklayarak gerekli bilgilerin doldurulması gerekmekte.

RAMAZAN KOLİSİ YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

Ramazan kolisi yardımları ihtiyaç sahibi ailelere yapılmakta. Yetim, dar gelirli, yaşlı, engelli, öğrenci ve diğer tüm ihtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan kolisi yardımı yapılmakta.

Söz konusu yardımlar sadece Müslüman ya da oruç tutan kişilere olmayıp, her kesimden ihtiyaç sahiplerine yardım edilmekte.

RAMAZAN KOLİSİNDE NELER BULUNUYOR?

Ramazan kolisi ihtiyaç sahibi ailelere verilip genellikle temel gıda ürünleri yer almakta. Bu kapsamda bir Ramazan kolisinde;