Ekonomi

Ramazan kolisinde görülmemiş artış! 99,90 TL olan ramazan kolisi şimdi öyle bir fırladı ki... Görenler şoka girecek

Ramazan'a sayılı günler kala ramazan kolisinin fiyatları gündeme bomba gibi düştü. Geçen sene  99,90 TL olan ramazan kolisi şimdi öyle bir fırladı ki... Görenler şoka girecek! 2023 Ramazan kolisi fiyatı.. Bu kapsamda zincir marketler, farklı büyüklükte ve farklı sayıda ürün içeren kolileri satışa sunmaya başladı

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte binlerce kişi 2023 Ramazan kolisi fiyatlarını araştırıyor. Bu kapsamda zincir marketler, farklı büyüklükte ve farklı sayıda ürün içeren kolileri satışa sunmaya başladı. Ramazan kolisinin fiyatlarını görenler ise şoka giriyor. 

Ramazan kolisinde görülmemiş artış! 99,90 TL olan ramazan kolisi şimdi öyle bir fırladı ki... Peki 2023 Ramazan kolisi ne kadar? En ucuz Ramazan kolisinin fiyatı ne oldu? 2023 Ramazan kolisi fiyatı kal TL? İşte 2023 Ramazan kolisi fiyatı.

2023 RAMAZAN KOLİSİ FİYATI NE KADAR?

Gıda fiyatlarında yaşanan artış Ramazan kolilerini de  etkiledi. Gıda fiyatlarındaki artış cepleri yakarken, şimdi de Ramazan kolisi fiyatları gündemi salladı. 

Bu sene en küçük Ramazan kolisindeki fiyat artışı, yıllık yüzde 131 oldu. Geçen yıl en küçük ‘klasik’ Ramazan kolisinin fiyatı 99,90 TL'den satılırken, 2023 Ramazan kolisinin fiyatı 229,90 liradan satışa sunuluyor.

LÜKS RAMAZAN KOLİSİ 2023 FİYATI NE KADAR?

Ramazan kolileri ürün sayısına göre isimlendirilirken, en büyük ‘lüks’ Ramazan kolisi olarak adlandırılan Ramazan kolisinin fiyatı geçen sene 289,90 lira iken, bu yıl yüzde 89,6 artış ile 549,90 lira olud. Diğer yandan bu yıl bazı zincir marketler Ramazan kolisini düzenlerken, içine koydukları ürünleri sayısını da azalttı.

RAMAZAN KOLİSİNDE ÜRÜN SAYISI DÜŞTÜ!

Ramazan kolilerinde geçen yıl ortalama 33 ürün yer alırken, bu yıl ürün sayısı ortalama 30’a kadar düştü.

Kolilerdeki ürün sayısının azaltılması, fiyata da yansıyor. Kolinin içinde bulunan temel gıda malzemeleri; salça, tuz, ayçiçeği yağı, un, kuru fasulye, çay, reçel, hazır çorba, küp şeker, makarna ve gazlı içecek olarak listeleniyor. 

''RAMAZAN KOLİLERİ GEÇEN SENEYE GÖRE BİRAZ YÜKSEK''

Deprem çalışmalarından dolayı Ramazan telaşının henüz başlamadığını söyleyen İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği (İGDOT) Mustafa Karlı, fiyatların son birkaç aydır aşağı yukarı aynı seviyede seyrettiğini söyledi.

Mustafa Karlı: ''Şu an 300 TL'nin altında bir koli yok. 300, 400 ve 500 TL gibi koli fiyatları mevcut. Bu koliler talebe göre şekilleniyor. Geçen seneye göre Ramazan kolileri biraz yüksek" dedi.

Ramazan kolisi fiyatları peş peşe geldi! Migros, CarrefourSA, Avansas Ramazan kolisi kaç TL? 15 Şubat 2023 fiyat listesi

Ramazan erzak kolisi 2022 fiyatları belli oldu! İşte BİM, Migros, CarrefourSa, ŞOK, Kredi Kooperatifleri fiyat listesi..