Genel

Ramazan pidesi hem küçüldü hem zamlandı! Fiyatı duyan donakalıyor!

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi Ramazan Pidesine yapılan zam dudak uçuklattı. Bu yıl Ramazan Pidesi almak isteyenler büyük şok yaşayacak.Bu yıl Ramazan Pidesi almak isteyenleri kötü bir sürpriz bekliyor

 

İğneden ipliğe her şeye gelen zam, Ramazan Pidesini de vurdu. Bu yıl Ramazan Pidesi almak isteyenleri kötü bir sürpriz bekliyor. Pide fiyatlarına yapılan zamdan sonra, bu yıl Ramazan sofralarında orucunu pideyle açmak isteyenler iki kere düşünecek.

Ankara ve İzmir’de Ramazan Pidesi fiyatları belli oldu.

HEM KÜÇÜLDÜ HEM ZAMLANDI

Ankara'da satış fiyatı açıklanan Ramazan pidesi, geçen yıl 350 gram olarak 5 TL'den satılmıştı. Bu yıl ise Ramazan pidesi 300 grama düşürülürken, satış fiyatı ise  10 TL olacak.

İzmir'de ise geçen yıl 350 gramı 6 liradan alıcıya ulaşan Ramazan pidesinin bu yıl aynı Ankara’daki gibi hem gramajı düştü, hem de zam yapıldı.

 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yapılan açıklamada, geçen yıl 350 gram olarak satışa sunulan Ramazan pidesinin, bu Ramazan ayında 10 liradan satılacağı duyuruldu.  İzmir’de Ramazan Pidesi ayrıca daha da küçülecek ve 350 gram yerine 320 gram olarak satılacak.

Peki Ramazan pidesine gelen büyük zammın nedeni ne?

RAMAZAN’IN KLASİK LEZZETİ

Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinin başında gelen Ramazan pidesi, Ramazan ayı süresince özellikle iftarda tüketilen geleneksel bir pide türü.  Normal pidelerden daha büyük olan Ramazan Pidesi, normal pide hamuruna göre daha farklı şekilde hazırlanıyor ve un, su, tuz, maya ve şeker gibi malzemelerden oluşuyor.

Pidenin küçülmesi ve fiyatına zam gelmesinin başlıca nedeninin maliyet artışı olduğunu ifade eden İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis üyesi ve Ekmek ve Unlu Mamuller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır, onay alan yeni tarifenin 23 Mart Perşembe gününden itibaren geçerli olacağını bildirdi.

Hüseyin Sağır açıklamasında, “Ramazan pidesi bu yıl İzmir’de 320 gram olarak 10 liradan satışa sunulacak. Ankara kentinde ise 300 gramı 10 liradan satılacak. Biz Ramazan Pidesinde 20 gram fedakarlık yaptık. Pideye zam kararı, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde alınıyor. Kararı İzmir Ticaret Odası olarak uyuyoruz” şeklinde konuştu.

RAMAZAN KOLİSİNE DE ZAM GELDİ

Öte yandan ,Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde satışa sunulan Ramazan kolisine de zam geldi. Ramazan Kolisi bu yıl 169 TL yerine 320 TL’den satışa sunulacak.

Büyük zam gören Ramazan kolisi,  2018 yılında  49 liraya satılmıştı.  

Aile Bakanlığı açıkladı… Torununa bakan büyükannelere devlet para yardımı yapıyor!  Nasıl başvurulur?

EYT’liler dikkat! Alacağınız maaş böyle hesaplanacak!

İş arayanlar, mutlaka başvurun! O belediye onlarca yeni eleman alacak!

İstanbul’da kiralar uçuşa geçti! Ev kiralamak isteyen 12 bin lirayı gözden çıkaracak…