29 / 04 / 2024

Ramazan pidesi ne kadar oldu? İstanbul, Ankara ve Antalya'da pide fiyatları açıklandı!

Ramazan pidesi ne kadar oldu? İstanbul, Ankara ve Antalya'da pide fiyatları açıklandı!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesinin kilogram fiyatının 60 lira olacağını kaydederek, İstanbul, Ankara ve Antalya'da 250 gram olacak ramazan pidesinin 15 liradan satılacağını açıkladı.



Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Federasyonun Genel Merkezi'nde, Türkiye genelinde şehirler bazında da uygulanması düşünülen ramazan pidesi ve ekmek fiyatlarına ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Öte yandan geçen sene Türkiye'de pidenin kilogram fiyatının azami olarak 33,5 lira olduğunu ileten Balcı, "Bu sene pidenin azami kilogram fiyatı 60 lira olacağı belirtildi. Buna göre İstanbul,  Ankara  ve Antalya'da 250 gram ramazan pidesi 15 liradan satılacağı duyuruldu. İzmir'de 300 gram pide 18 lira olacak.

Bunun yanında bizim esnafımız, 330 gram pideyi 20 lira veya 500 gram pideyi 30 lira olarak vatandaşın talebine göre üretim yapılabilir. Ayrıca, her şehir  ve ilçede odalarımız kendi yaptıkları masrafların hesabını yaparak ilgili esnaf odaları birliğinden fiyat alacak. Dolayısı ile coğrafi yapıya ve vatandaşımızın arzusuna göre değişik gram ve fiyatlarda da pide üretilecektir." diye ifade etti.

 Ramazan pidesi ne kadar oldu? İstanbul, Ankara ve Antalya da pide fiyatları açıklandı!

PİDENİN KİLOGRAM FİYATI 60 TL'Yİ AŞMAYACAK

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye'nin hiçbir yerinde pidenin kilogram rakamının 60 liranın üzerinde olmayacağını ifade etti. Buna göre, ekmek fiyatlarını da değerlendiren Balcı, "Geçen sene ekmeğin kilogram fiyatı 35,5 lira olarak kaydedildi.. Bu sene de ekmeğin azami olacak kilogram fiyatı 40 lira. İşçilik, un ve işletme giderlerimiz artış gösterirken bu yılın başında ekmeğe gelen zam oranının yüzde 14 ile sınırlı kaldığını görüyoruz. Ekmekle ilgili bir fiyat değişikliği gündemimizde yok." diye konuştu.

6 misli kira talebi kepenk indirtti! Bir lokanta daha fahiş kira artışı mağduru oldu!

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Sosyal medyada gündem olmuştu! Tarım Bakanı Yumaklı’dan ferahlatan açıklama: Et ürünlerinde taviz yok!

O markette Ramazan Pidesi 8.90 TL'ye satılıyor! İşte yumurtalı ramazan pidesi, sütlü ramazan pidesi...


Geri Dön