Hangi Proje Ne Zaman Nerede ?

Rami Kuru Gıda Hali Haziran’ı bekliyor!

Tarihi Rami Kışlası’nda yaklaşık 26 yıldır toptancılık yapan esnaf, Kayabaşı’nda yükseltilecek yeni yerlerinin inşaatının başlaması için Haziran ayını bekliyor…

İstanbul Rami’deki toptancı esnafı için Kayabaşı’nda yapılacak yeni merkezin inşaatı Haziran ayında start alabilir. Kayabaşı’ndaki proje için mimari, mekanik ve elektrik projelerinin tamamlandığını, maliye çalışmalarının ise son aşamasında olduğunu söyleyen İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Başkanı Mustafa Karlı, “Planların askıdan inmesini takiben mevcut planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gidecek” dedi. İnşaatın ise Haziran ayında başlamasını beklediklerini anlatan Mustafa Karlı, “İlk kazmanın vurulmasından sonra 2 yıl içinde de inşaatın biteceğini bekliyoruz” açıklamasında bulundu. 


Rami Kuru Gıda Hali’ne 3 yıllığına taşınan esnaf, 26 yıldır orada çalışmaya devam ediyor. 2011’de ise halin Kayabaşı’na taşınması kararı alınmıştı. TOKİ iştirakı EPP tarafından inşaatların başlayacağı projenin maliyeti 180 milyon TL. 50 ve 100 metrekarelik dükkanların olacağı projede ilk etapta 1200 dükkan yer alacak. Esnafın şu an Rami’deki dükkanlarının büyüklükleri ise 21 – 42 metrekare arasında değişiyor.