Genel

Rapor parasını hesabıma nasıl aktarabilirim? Yatmayan rapor parası nasıl alınır?

Rapor parası alacak olan ya da nasıl alacağını araştıran kişiler, bu konuda pek çok soru sormaktadır. İşte rapor parasına dair merak edilenler!Bununla beraber SGK'ya tahsil edilecek sigorta primine karşılık SGK tarafından ödenecek Geçici İş Göremezlik ücretinin mahsup edilmesi, hesaba geçirilmesi sağlanır

RAPORLU GÜNLERİN MAAŞI NEREYE YATAR?

İşçinin raporlu olduğu süre içerisinde maaşı tam olarak ödenmektedir. Bununla beraber SGK'ya tahsil edilecek sigorta primine karşılık SGK tarafından ödenecek Geçici İş Göremezlik ücretinin mahsup edilmesi, hesaba geçirilmesi sağlanır.

İşte rapor parasına dair merak edilen diğer detaylar…

RAPOR PARASI NEDİR? RAPOR PARASI NE ANLAMA GELİR?

Geçici iş göremezlik, sigortalı bir çalışanların hastalık, iş kazası, doğum gibi durumlarda SGK tarafından yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşları veya hekim raporlarında yazan istirahat süresi içerisinde geçici bir süre iş yapamaması anlamına gelmektedir. Rapor ücreti de bu belgeye sahip olan bireylerin işe gitmediği sürede Sosyal Güvenlik Kurumunun kişiye ödediği ödemedir.

RAPOR PARASINI HESABIMA NASIL AKTARABİLİRİM?

E-devlet şifresi olan vatandaşlar, sisteme giriş yaptıktan sonra şahıs ödemelerinden yeni hesap tanımla butonuna tıklar ve hesap tanımlama yapabilirler. Bu şekilde rapor alındığı zaman Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından adına yapılacak tüm ödemeler direk bu hesaba aktarılır.

YATMAYAN RAPOR PARASI NASIL ALINIR?

SGK rapor parasının alma süresi 2 aydır. Rapor parası yattığı tarihten başlayarak iki ay içinde alınmadığı zaman Sosyal Güvenlik Kurumuna iade edilir. İade edilen paraları almak için tekrar kuruma yazılı olarak müracaat etmeniz ve dilekçe yazmanız gerekmektedir.

SGK RAPOR PARASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Rapor parası E-devlet üzerinden de kolayca erişilebilir. Bunun için; E-Devlet'e giriş yapıp, arama çubuğuna "Sosyal Güvenlik Kurumu" yazılır. Ardından "4A/4B İş Göremezlik Ödemesi" seçeneğine tıklanır. Daha sonra da iş göremezlik ödemesi ile ilgili merak edilen detaylara ulaşılabilir.

1 AY RAPOR PARASI NE KADAR?

2022 yılında rapor parası 111 TL’ye yükseldi. Halk arasında rapor parası adı ile bilinen geçici iş göremezlik ödeneği, bu yıl prime esas kazancı asgari ücrete kadar olan çalışan için ayakta tedavilerde 111 lira 20 kuruş iken, yatarak tedavilerde ise günlük 83 lira 40 kuruş şeklinde ödenmektedir.

Evde bakım maaşı yatan iller 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 11 Ocak evde bakım maaşı yatan iller!

Yeni yasaya göre ne zaman emekli olurum? SGK ne zaman emekli olurum?