27 / 04 / 2024

Re-Pie Portföy, büyüklüğünü 5 milyar TL'ye çıkaracak!

Re-Pie Portföy, büyüklüğünü 5 milyar TL'ye çıkaracak!

Re-Pie Portföy Yönetimi, 2020 yılında 464 milyon Türk Lirası olan portföy büyüklüğünü Haziran 2021 itibariyle 3.5 milyar Türk Lirası'na ulaştırdı. Şirketin 12 gayrimenkul, 10 girişim sermayesi yatırım fonu ve bir emeklilik fon bulunuyor. 



Re-Pie Portföy Yönetimi, Türkiye'nin ilk alternatif yatırım fonu yöneticisi olarak 2015 yılında kuruldu. Fortune Dergisi'nde yer alan habere göre; ilk girişim sermayesi yatırımını 2018 yılında Getir'e yapan Re-Pie Portföy Yönetim, ardından farklı ölçeklerde dokuz şirkete yatırımda bulunuyor. Şirket, gelecek günlerde elektrikli şarj istasyonu çözümleri sağlayan Zebra Elektronik gibi teknoloji şirketlerini portföyüne katmak için hazırlıklara başladı. 

Yatırım stratejisi Re-Pie Portföy Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, “Gayrimenkul yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım fonları kurarak bu alandaki varlıkları yönetiyoruz. T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izinli tam kapsamlı portföy yönetimi şirketi olarak faaliyet gösteriyoruz” diye konuştu. 

Re-Pie Portföy, büyüklüğünü 5 milyar TL ye çıkaracak!

Re-Pie Portföy, girişim sermayesi yatırım fonlarında iş modelleri arasında çoğunlukla fonun tek bir şirkete yönelik yatırım stratejisine yer verilen bir yapıyla çalışıyor. Yaptığı finansal yatırımlar ve sunduğu yönetim desteği ile halka arza taşıyabileceği ölçekteki şirketlerin her biri için ayrı bir girişim sermayesi yatırım fonu kurarak yatırım gerçekleştiriyor.

Hangi alanlara yatırım yapacak?

Çamlıbel, “12 adet gayrimenkul ve 10 adet girişim sermayesi yatırım fonumuz ve bir de Fiba Emeklilik ile beraber yönettiğimiz Galatasaray Emeklilik fonumuz bulunuyor" dedi. 

Gayrimenkul yatırım fonları ağırlıklı olarak arsa-arazi, lojistik, konut ve karma projelerden meydana geliyor. Girişim sermayesi tarafında ise yenilenebilir enerji, teknoloji perakende ve sağlık gibi yenilik odaklı alanlarda yatırımları bulunuyor. 

Re-Pie Portföy, büyüklüğünü 5 milyar TL ye çıkaracak!

Şirketin2021 Haziran itibariyle 3.5 milyar Türk Lirası olan portföy büyüklüğünün, 800 milyon kadarını gayrimenkul, 2.5 milyar TL'sini girişim sermayesi ve 100 milyon TL civarındaki bölümünü ise özel portföy yönetimi meydana getiriyor. Doğrudan yatırımcı sayısı 389 (dolaylı 5.309.613), emeklilik fonu 105, yatırım fonu 33 ve nitelikli yatırımcı sayısı 251 adet olarak kaydedildi. Şirket portföy büyüklüğünü yıl sonunda 5 milyar Türk Lirası'na ulaştırmayı planlıyor. 

Halka arz öncesi olarak azınlık hissesi için bir ihracat şirketine yatırım gerçekleştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Çamlıbel, "Gayrimenkul, teknoloji ve yenilikçilik odaklı iş modellerine yatırım yapmaya devam edeceğiz. Fintech, nesnelerin interneti, eğitim ve inşaat teknolojileri gibi büyüme potansiyeline sahip alanlar odağımızda olacak. Mevcut yatırımlarımızın yaklaşık yüzde 23'i gayrimenkul sektöründe, yüzde 73'lük bir bölümü ise girişim sermayesinde yer alıyor. Yüzde 3'lük kısım ise özel portföy yönetimi tarafını oluşturuyor. Portföyümüzdeki mevcut sektörlerde büyümeye devam etmenin yanı sıra enerji, gıda ve teknoloji alanlarında da önümüzdeki aylar içinde çok önemli girişimlerimiz olacak. 22 olan aktif fon sayımızı 30'a çıkarmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

Re-Pie Portföy, portföy büyüklüğünü 4 milyar TL'ye yükseltecek!


Geri Dön