Kent Haberleri

Real Merter bölgenin yeni alışveriş ve yaşam merkezi oluyor!

Tekstil merkezi Merter, son dönemde büyük bir dönüşüm yaşıyor. 13,6 milyar dolarlık İstanbul tekstil ve konfeksiyon ihracatının yüzde 20‘sini karşılayan Merter, yatırımcıların da yüzünü güldürüyor.

İstanbul merkezli tekstil ihracatının kalbi olan Merter; Balkanlardan Türki Cumhuriyetlerine, Afrika’dan Uzakdoğu’ya kadar pek çok coğrafyada 60’a yakın ülkeye ürün gönderiyor. İstanbul merkezli tekstil ihracatına 3 bin şirketiyle yılda yaklaşık 5 milyar dolarlık katkı sağlayan Merter’deki tekstilciler, şimdi  ‘Real Merter’ toptan tekstil  alışveriş ve yaşam merkezinde buluşuyor. 


Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığında hayata geçen proje, 130 milyon TL’ye mal olacak. 23 bin metrekare üzerine inşa edilen alışveriş merkezinde 155 mağaza yer alacak. Real Merter’in bölgeye ve İstanbul’a yaraşır bir proje olduğunun altını çizen Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, “Merter’de konut ve avm dahilinde toplamda 98 bin metrekarelik bir yaşam merkezi kuruyoruz. Bölge İstanbul’un konumuyla ve ticari hacmiyle gözbebeği. Biz de Real Merter projesi ile Merter’in ve İstanbul’un ticari hacmini büyütmeyi hedefliyoruz. 2017  yılının ilk çeyreğinde  yapımı sona erecek proje 130 milyon TL’ye  mal olacak” dedi .


Bölgenin çekim merkezi olduğunu ifade eden Dokumacı ,“Karma bir proje gerçekleştiriyoruz, toptan tekstil  avm-konutlar olacak. Konutların büyük çoğunluğunu çok kısa sürede sattık, bu durum bölgenin potansiyelini gösteriyor” dedi. 


Alışveriş merkezinde 155 markayı buluşturacak olan Real Merter projesinin satış – kiralama ve  yönetimini sektörün tecrübeli şirketi KDM AVM Yönetim ve Danışmanlık Şirketi üstleniyor. KDM’nin kurucu ortağı  Murat İzci, Merter’in Türkiye tekstilinin en dinamik adresi olduğunu vurgulayarak; “Merter her gün yurt içi ve yurt dışından onbinlerce kişinin ziyaretine uğruyor, her gün 1 milyon adet yeni ürün rafa çıkıyor. 60 ülkeye ihracat yapılıyor, sektörün yenilikleri bu piyasadan takip ediliyor. Türkiye ekonomisinde bu kadar kritik öneme sahip olan bölgeye ‘Real Merter’ projesi farklı bir bakış açısı getireceğiz. AVM kültürü, tekstil toptanla buluşarak modern mağazalarda, sosyal yaşam alanlarında, restoranlarda hayat bulacak. Hedefimiz yıllık 5 milyon  ziyaretçi sayısına ulaşmak” dedi. 

                                                      

Yeni pazarlar Real Merter’in değerini artıracak...

İzci, Real Merter’in perakende alışveriş imkanı da sunacağını dile getirerek, buranın sadece Merter’li tekstilcilerin adresi olmayacağını, İstanbul’un farklı bölgelerinde faaliyet gösteren modern mağazacılıkla buluşmak isteyen tüm toptan tekstil markalarını hedeflediklerini belirtti. İzci, “AVM’ye gelen ziyaretçiler, tişörtten kumaşa, düğmeden abiye kıyafete kadar her aradıklarını bulacaklar. Yurt dışından gelen büyük alım heyetleri, modern ticaret anlayışıyla  tüm markalar ile görüşme yapabilecekler, ticaretin potansiyeli artacak. Özellikle komsu ülkeler ile yaşanan olumsuz ticari ilişkiler nedeniyle tekstilciler yeni ülkeler, yeni pazarlar yaratacaklar, bunun için Real Merter çok daha önemli bir konuma yükselecek” dedi. 


Real Merter’de tekstil ve konfeksiyon markalarının yanı sıra, cafeler, özel restoranlar, ihtiyaç çerçevesinde düşünülen bankalar ve noter de yer alacak. 800 araçlık otoparka sahip proje, ferah ve modern mimarisiyle de dikkati çekiyor. 


Real Merter projesinde 25 bin metrekarelik alana sahip konutlar ise 3 blok halinde yükseliyor. Toplam 248 dairenin yer alacağı projede, daire büyüklükleri 66 - 185 metrekare arasında değişiyor. 


Real Merter, ticaretin merkezinde, E5’e metro ve metrobüse yakın lokasyonu, prestijli konutları, özel avm yapısı ve sosyal olanaklarıyla ‘her açıdan karlı bir proje’ olarak yükseliyor. 



Web: www.realmerter.com



Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığı ve 130 milyon liralık yatırımla 2017 yılında hizmete girmesi beklenen Real Merter, tekstil toptancılarını tek merkezde bir araya getirecek.


Sektöre "Toptan Tekstil AVM" kavramı ile giren, 248 konut ile 155 toptan ve perakende mağazasından oluşan Real Merter'de tekstilcilerin yanı sıra bankalar, noter, kargo şirketleri ile restoranlar da yer alacak.


Real Merter'in tanıtım toplantısı, Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı ile KDM Kurucu Ortağı Murat İzci'nin katılımıyla gerçekleşti.


Dokumacı, toplantıda yaptığı konuşmada, söz konusu projenin Oliv Yapı ile Vizyon Art Yapı tarafından inşa edildiğini söyledi.


Merter'in resmi rakamlara göre tekstil ihracatına 5 milyar dolarlık katkı sağladığını aktaran Dokumacı, bölgenin en büyük sorunlarından birinin otopark olduğunu, normal dairelerin de ticari alana dönüştürüldüğünü, bunları görerek Merter'de iyi bir proje yapmaya karar verdiklerini dile getirdi.


Dokumacı, söz konusu projede iş yeri ile yaşam merkezini birleştirdiklerini belirterek, "İş yeri ile yaşam merkezinin arası bir asansör kadar uzak" dedi.


Projede yüzde 40'a varan satış vaatleri aldıklarını anlatan Dokumacı, ticari alanlarda ise yüzde 10'luk ön talep geldiğini ifade etti.


Dokumacı, projenin lokasyon konusunda avantajına değindi.


Real Merter'in yapım kalitesinin, İstanbul'da ilk 5 arasına girebileceğinin altını çizen Dokumacı, yatırımcıların söz konusu projeden yüzde 60 civarında kar etmesini beklediklerini paylaştı.


- "Türkiye'de kiralanabilir alanı 10 bin metrekarenin üzerinde olan 299 AVM var"

Murat İzci ise ekim itibarıyla Türkiye'de kiralanabilir alanı 10 bin metrekarenin üzerinde olan 299 alışveriş Merkezi (AVM) bulunduğunu, toplam kiralanabilir alanının da 10 milyon 250 bin metrekareye ulaştığını söyledi.


Bin kişiye düşen kiralanabilir alanın 132 metrekareye çıktığı bilgisini veren İzci, 23 milyon 608 bin kişi ile Türkiye'de en fazla nüfusun Marmara Bölgesi'nde bulunduğunu, buradaki AVM sayısının 137, toplam kiralanabilir alanın ise 5 milyon 38 bin metrekare olduğunu kaydetti.


İzci, Ege Bölgesi'nde son bir ay içerisinde 2 yeni AVM açıldığını, buradaki toplam kiralanabilir alanın 1 milyon 123 bin metrekareye çıktığını, yeni planlanan AVM'ler ile İzmir'in son dönemde iyi bir ivme kazandığını anlattı.


Üçüncü sırada İç Anadolu Bölgesi'nin geldiğini belirten İzci, burada toplam 49 AVM olduğunu, toplam kiralanabilir alanın ise 2 milyon metrekareye ulaştığını dile getirdi.


İzci, Doğu Anadolu'da nüfusun yaklaşık 6 milyon, AVM sayısının 7 ve toplam kiralanabilir alanın 166 bin metrekare olduğuna dikkati çekerek, bölgedeki bin kişiye düşen kiralanabilir alanın 28 metrekareye düştüğünün, Türkiye ortalamasının ise 132 metrekareye ulaştığının altını çizdi.


Beş büyük ilin toplam kiralanabilir alanın yüzde 63'ünü kapladığını aktaran İzci, gelecek dönemde Antalya'da AVM atağı beklediklerini bildirdi.


İzci, İstanbul'un 39 ilçesinden 33'ünde AVM bulunduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bakırköy'de bin kişiye düşen toplam kiralanabilir alan bin 925 metrekare. Bu rakam AB ortalamasında 270, ABD ise 810 metrekare. Bakırköy bu anlamda dünya birincisi. Şişli bin 486 metrekare ile ikinci sırada, Beşiktaş bin 430 metrekare ile üçüncü sırada geliyor. Ardından da 738 metrekare ile Bayrampaşa, 708 metrekare ile de Başakşehir. İstanbul nüfusunun yaklaşık yüzde 65'i Avrupa yakasında ikamet ediyor. Bin kişiye düşen kiralanabilir alanda Avrupa yakası 338, Anadolu yakası ise 148 metrekare civarında. 25 ilçeli Ankara'nın sadece 5'inde AVM var. Kiralanabilir alanda Yeni Mahalle 741 metrekare ile birinci sırada."


- "Rusya ve Irak'tan bir kaç kişi projeden daire aldı"

İzci, Real Merter projesinin ihtisasa yönelik bir AVM olduğunu, projenin altında 22 bin 500 metrekarelik toptan tekstile yönelik bir AVM'nin yer alacağını, üzerinde de 3 bloktan meydana gelen 248 daireli konut planlandığını anlattı. 


Projenin yapımına 4 ay önce başlandığını ve yüzde 35'inin tamamlandığını anımsatan İzci, tamamını ise 2017'nin ilk çeyreğinde bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.


İzci, 248 dairenin en küçüğünün 66, en büyüğünün 185 metrekare, konutta en düşük lansman fiyatının ise 4 bin 677 lira olduğunu dile getirdi.


Ticari alanda en küçük dükkanın 36, en büyüğünün ise 491 metrekare olduğunu bildiren İzci, burada da lansman çıkış fiyatının metrekare bazında 7 bin 14 lirayı bulduğunu ifade etti.


İzci, İstanbul'un tekstil ihracatının 13,6 milyar dolar düzeyinde gerçekleştiğini, Merter'e farklı coğrafyalardan 10 binin üzerinde insanın geldiğini, burada aşağı yukarı 800 mağaza, 4 bin civarında da firmanın yer aldığını söyledi.


Projede mağaza açabilecek tekstilcilere yer vermeyi düşündüklerini vurgulayan İzci, tekstil toptanında kiralama ile bir yere varılamayacağını düşündüklerini, tekstille ilgili Türkiye'nin her yerinde iş yapanların potansiyel alıcıları olduğunu belirtti.


İzci, Rusya ve Irak'tan birkaç kişinin daire aldığı projede 300 milyon liralık satış hacmine ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizerek, yıllık 5 milyon profesyonel müşteriye, 100 milyon dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.


AA



Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


13,6 milyar dolarlık İstanbul tekstil ve konfeksiyon ihracatının yüzde 20'sini karşılayan Merter, Balkanlardan Türki Cumhuriyetlerine, Afrika’dan Uzakdoğu’ya kadar pek çok coğrafyada 60’a yakın ülkeye ürün gönderiyor. 


Konut da yapılıyor

İstanbul merkezli tekstil ihracatına 3 bin şirketiyle yılda yaklaşık 5 milyar dolarlık katkı sağlayan Merter’deki tekstilciler, şimdi  ‘Real Merter’ toptan tekstil alışveriş merkezinde buluşuyor. Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığında hayata geçen proje, 130 milyon TL’ye mal olacak. Alışveriş merkezinde 155 mağaza yer alacak. Real Merter’in bölgeye ve İstanbul’a yaraşır bir proje olduğunun altını çizen Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, “Merter’de konut ve AVM dahilinde 98 bin metrekarelik bir yaşam merkezi kuruyoruz. Bölge İstanbul’un gözbebeği. Biz de projeyle Merter’in ve İstanbul’un ticari hacmini büyütmeyi hedefliyoruz. 2017'nin ilk çeyreğinde  yapımı sona erecek proje 130 milyon TL’ye mal olacak” dedi. Dokumacı, projedeki konutların büyük çoğunluğunu çok kısa sürede sattıklarını ifade etti.  


Yılda 5 milyon ziyaretçi gelecek

Real Merter projesinin satış – kiralama ve  yönetimini ise KDM AVM Yönetim ve Danışmanlık üstleniyor. KDM’nin kurucu ortağı Murat İzci, "Merter'de her gün 1 milyon adet yeni ürün rafa çıkıyor. 60 ülkeye ihracat yapılıyor, sektörün yenilikleri bu piyasadan takip ediliyor. Bölgeye ‘Real Merter’ projesi farklı bir bakış açısı getireceğiz. Hedefimiz yıllık 5 milyon ziyaretçiye ulaşmak" dedi. 


Akşam 



Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


STANBUL Merter’de toptan tekstil alışveriş merkezi inşa ediliyor. Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığında 130 milyon TL’lik yatırım bedeliyle gerçekleşen Real Merter gayrimenkul projesinde 155 mağaza ve 3 blokta 248 daire yer alacak. Merter’deki tekstilcilerin büyük potansiyel taşımasına karşın altyapı yetersizliği nedeniyle sorun yaşadıklarını belirten Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, “13.6 milyar dolarlık İstanbul tekstil ve konfeksiyon ihracatının yüzde 20’sini Merter karşılıyor.


Ancak bölgede ciddi bir otopark sorunu var. Uygun yer olmadığı için evler ticari birimlere dönüşmüş. Biz bu sorunu gördük ve toptan tekstil dünyasını tek çatıda buluşturmaya karar verdik. 5 yıl bu proje için çalıştık” dedi. 


5 MİLYON ZİYARETÇİ

4 ay önce inşaatına başlanan projede teslimlerin 2017’nin ilk çeyreğinde yapılacağını dile getiren Dokumacı, evlerin yüzde 40’ı, dükkanların yüzde 15’i için ön talep aldıklarını ifade etti. Projenin kentsel dönüşüm kapsamında inşa edildiğini belirten Dokumacı, proje alanında daha önce seramik malzemeleri satan bir yer bulunduğunu belirtti. 23 bin metrekare üzerinde inşa edilen alışveriş merkezinin satış, kiralama ve yönetimini KDM AVM Yönetim ve Danışmanlık Şirketi üsteniyor. AVM’ye yılda 5 milyon ziyaretçi beklediklerini söyleyen KDM Kurucu Ortağı Murat İzci, “Evlerin büyüklükleri 66 ile 185 metrekare arasında değişiyor ve metrekare satış fiyatı 4 bin 677 lira. Metrekare fiyatı 7 bin 14 lira olan dükkânların büyüklükleri ise 36 ile 491 metrekare arasında değişiyor” dedi. İzci, Rusya ve Irak’tan birkaç kişinin daire aldığı projede 300 milyon liralık satış hacmine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Tasarımı Tago Mimarlık’a ait Real Merter, Güngören Mimar Yahya Baş Stadı’nın yanında yükseliyor. Projede tekstil ve konfeksiyon markalarının yanı sıra, kafeler, restoranlar, bankalar ve noter ile 800 araçlık otopark da yer alacak.


299 AVM VAR 

Türkiye’de kiralanabilir alanı 10 bin metrekarenin üzerinde olan 299 AVM bulunduğunu belirten İzci, toplam kiralanabilir alanının da 10 milyon 250 bin metrekareye ulaştığını söyledi. Bin kişiye düşen kiralanabilir alanın 132 metrekareye çıktığı söyleyen İzci, 23 milyon 608 bin kişi ile Türkiye’de en fazla nüfusun Marmara Bölgesi’nde bulunduğunu, buradaki AVM sayısının 137, toplam kiralanabilir alanın ise 5 milyon 38 bin metrekare olduğunu kaydetti. İzci, Ege Bölgesi’nde son bir ay içerisinde 2 yeni AVM açıldığını buradaki toplam kiralanabilir alanın 1 milyon 123 bin metrekareye çıktığını, yeni planlanan AVM’ler ile İzmir’in son dönemde iyi bir ivme kazandığını belirtti.Üçüncü sırada İç Anadolu Bölgesi’nin geldiğini belirten İzci, burada toplam 49 AVM olduğunu dile getirdi. İzci, Doğu Anadolu’da nüfusun yaklaşık 6 milyon, AVM sayısının 7 ve toplam kiralanabilir alanın 166 bin metrekare olduğuna dikkati çekerek, bölgedeki bin kişiye düşen kiralanabilir alanın 28 metrekareye düştüğünü, Türkiye ortalamasının ise 132 metrekareye ulaştığını ifade etti. İstanbul’un 39 ilçesinden 33’ünde AVM bulunduğuna belirten İzci şunları söyledi: :“Bakırköy’de bin kişiye düşen toplam kiralanabilir alan bin 925 metrekare. Bu rakam AB ortalamasında 270, ABD ise 810 metrekare. Bakırköy bu anlamda dünya birincisi. Şişli bin 486 metrekare ile ikinci sırada, Beşiktaş bin 430 metrekare ile üçüncü sırada geliyor. Ardından da 738 metrekare ile Bayrampaşa, 708 metrekare ile de Başakşehir geliyor. Bin kişiye düşen kiralanabilir alanda Avrupa yakası 338, Anadolu yakası ise 148 metrekare civarında.” 



Hürriyet





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


130 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Real Merter projesi Anadolu Kaplanları'na odaklandı. Proje Merter ile ticaret yapan Anadolu firmalarını hem AVM hem de konuta çekmeyi hedefliyor

Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığı ile teksilin kalbi Merter'de hayata geçirilen AVM ve konut projesi Real Merter, toptancılarını tek merkezde bir araya getirecek. Sektöre "Toptan Tekstil AVM" kavramı ile giren, 248 konut ile 155 toptan ve perakende mağazasından oluşan Real Merter'de tekstilcilerin yanı sıra bankalar, noter, kargo şirketleri ile restoranlar da yer alacak. 


YATIRIMCI % 60 KÂR EDECEK 

Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, içinde tekstil ihtisas çarşısı da olacak projenin özellikle Anadolu Kaplanları'nı çekmesini öngördüklerini söyledi. Dokumacı, "Merter ile sürekli ticaret yapan Anadolu firmaları için proje cazibe alanı olacak. Otellerde kalmak yerine burada daire alıp yine aynı alanda ticaret yapmak büyük bir avantaj. Yatırımcılar söz konusu projeden yaklaşık yüzde 60 kâr edecek" dedi. Merter'deki tekstil firmalarının indirbindir dolayısıyla özellikle mahalle aralarında çok ciddi trafik sıkıntısı yaşadıklarının da altını çizen Dokumacı, yapacakları 800 araçlık otoparkın da bölgede nefes aldıracağını kaydetti. 


RUS VE IRAKLILAR DA SATIN ALDI

Projenin satış, kiralama ve yönetimini üstlenen KDM'nin Kurucu Ortağı Murat İzci ise, tekstil ihracatına 5 milyar dolarlık katkı sağlayan Merter'de projenin yapımına 4 ay önce başlandığını ve yüzde 35'inin tamamlandığını, tamamını ise 2017'nin ilk çeyreğinde bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti. İzci, Rusya ve Irak'tan birkaç kişinin daire aldığı projede 300 milyon liralık satış hacmine ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizerek, "Güngören'den ayrılmak istemeyip daha iyi koşullarda yaşamak isteyenler için de Real Merter çok iyi bir alternatif proje olacak" dedi. AVM tarafında ise yıllık 5 milyon profesyonel müşteriye, 100 milyon dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı planladıklarını vurgulayan İzci, "Tekstille ilgili Türkiye'nin her yerinde iş yapanlar potansiyel alıcılar" diye konuştu.


Sabah


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;




‘Toptan tekstil AVM’si modeliyle yükselen Real Merter’den, projenin AVM’siyle ilgilenen Anadolulu büyük yatırımcılar da konut alıyor. 130 milyon lira yatırılacak projeye yabancı alıcının ilgisi de var.


Oliv Yapı ile Vizyon ART Yapı ortaklığıyla hayata geçirilen Real Merter projesi bölgenin tekstil üssü olma özelliğine yoğunlaşarak, toptan tekstil üzerine AVM ve konut modeliyle yükseliyor. Yüzde 35’i tamamlanan projeye 130 milyon lira yatırım yapan ortaklık, 300 milyon lira gelir bekliyor. Projede, 248 daire, AVM bölümünde 155 mağaza yer alacak. Toptan tekstil üzerine konumlandırılacak projenin AVM bölümü dışında tekstil ihtisas çarşısı da bulunacak.



Kentsel dönüşüm projesi olarak KDV avantajı da sunan projede, konut metrekare fiyatları 4 bin 677 liradan başlarken, AVM mağazalarının metrekare satış fiyatı ise 7 bin 14 lira. Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, projeyle iş ve yaşamı aynı çatı altında buluşturduklarını belirterek, özellikle Anadolu Kaplanı olarak tabir edilen Anadolu’da yatırım yapıp büyüyen pek çok firmanın burada mağaza alırken ev de aldığını kaydetti. Dokumacı, “Altı alışveriş merkezi üstü ise üç blok halinde konutların yer alacağı proje, Merter’e yeni bir yaşam merkezi kazandırıyor. Tekstil firmalarının hem ülke içinde hem ülke dışında nabzının attığı bu lokasyonda hem bölgeden alım yapılıyor, hem de Anadolu’da iş yapan tekstilci 1+1, 2+1’leri alarak kendine burada yaşam da kuruyor” dedi.


Projede yüzde 40’a varan satış vaatleri aldıklarını anlatan Dokumacı,  ticari alanlarda ise yüzde 10’luk ön talep geldiğini ifade etti.


Ruslar da aldı

Konut ve AVM mağaza satışı, kiralama ve yönetim işlerini üstlenen KDM AVM Yönetim ve Danışmanlık Şirketi Kurucu Ortağı Murat İzci, projenin yüzde 35’inin tamamlandığını belirterek, tamamını ise 2017’nin ilk çeyreğinde bitirmeyi  hedeflediklerini söyledi. İzci, İstanbul’un tekstil ihracatının 13,6 milyar dolar düzeyinde  gerçekleştiğini, Merter’e farklı coğrafyalardan 10 binin üzerinde insanın  geldiğini, burada aşağı yukarı 800 mağaza, 4 bin civarında da firmanın yer  aldığını söyledi. İzci, “Rusya ve Irak’tan birkaç kişi de daire aldı. Burası yabancı yatırımcının da ilgisini çeken bir bölge” dedi.


Bakırköy dünya birincisi

Murat İzci ekim itibarıyla Türkiye’de kiralanabilir alanı 10 bin  metrekarenin üzerinde olan 299 alışveriş merkezi bulunduğunu, toplam  kiralanabilir alanının da 10 milyon 250 bin metrekareye ulaştığını söyledi. 

 

Bin kişiye düşen kiralanabilir alanın 132 metrekareye çıktığı  bilgisini veren İzci, 23 milyon 608 bin kişi ile Türkiye’de en fazla nüfusun  Marmara Bölgesi’nde bulunduğunu, buradaki AVM sayısının 137, toplam kiralanabilir  alanın ise 5 milyon 38 bin metrekare olduğunu kaydetti. İzci, “Bakırköy’de bin kişiye düşen toplam kiralanabilir alan bin 925  metrekare. Bu rakam AB ortalamasında 270, ABD ise 810 metrekare. Bakırköy bu  anlamda dünya birincisi. Şişli bin 486 metrekare ile ikinci sırada, Beşiktaş bin  430 metrekare ile üçüncü sırada geliyor. Anadolu yakası ise 148 metrekare civarında. 25 ilçeli Ankara’nın  sadece 5’inde AVM var” dedi. 


Milliyet



Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Tekstil denince akla gelen Merter’de 130 milyon liralık bir yatırımla toptancıları tek merkezde toplayacak karma proje hayata geçiriliyor. ‘Real Merter’ projesi 2017’de hizmete girecek.


Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığı ile 130 milyon liralık yatırımla 2017 yılında hizmete girmesi beklenen Real Merter, tekstil toptancılarını tek merkezde bir araya getirecek.  Real Merter gayrimenkul projesinde 155 mağaza ve 3 blokta 248 daire yer alacak. Merter’deki tekstilcilerin büyük potansiyel taşımasına karşın altyapı yetersizliği nedeniyle sorun yaşadıklarını belirten Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı “13.6 milyar dolarlık İstanbul tekstil  ihracatının yüzde 20’sini karşılayan Merter’de toptan tekstil dünyasını tek çatıda buluşturmaya karar verdik. 5 yıl bu proje için çalıştık” dedi.


4 ay önce inşaatına başlanan projede teslimlerin 2017’nin ilk çeyreğinde yapılacağını dile getiren Dokumacı, evlerin yüzde 40’ı, dükkanların yüzde 15’i için ön talep aldıklarını ifade etti. Projenin kentsel dönüşüm kapsamında inşa edildiğini belirten Dokumacı “Karma bir proje gerçekleştiriyoruz, toptan tekstil AVM-konutlar olacak. Konutların büyük çoğunluğunu çok kısa sürede sattık, bu durum bölgenin potansiyelini gösteriyor” diye konuştu. 23 bin metrekare üzerinde inşa edilen alışveriş merkezinin satış, kiralama ve yönetimini KDM AVM Yönetim ve Danışmanlık Şirketi üsteniyor. AVM’ye yılda 5 milyon ziyaretçi beklediklerini söyleyen KDM Kurucu Ortağı Murat İzci “Evlerin büyüklükleri 66 ile 185 metrekare arasında değişiyor ve metrekare satış fiyatı 4 bin 677 lira. Metrekare fiyatı 7 bin 14 lira olan dükkânların büyüklükleri ise 36 ile 491 metrekare arasında değişiyor” dedi. İzci, Rusya ve Irak’tan birkaç kişinin daire aldığı projede 300 milyon liralık satış hacmi beklediklerin söyledi.


Star




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul merkezli tekstil ihracatının kalbi Merter'de tekstilciler, 'Real Merter' toptan tekstil alışveriş ve yaşam merkezinde buluşacak. Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığında hayata geçen proje, 130 milyon liraya mal olacak. Projede 155 mağaza yer alacak. Real Merter'in bölgeye ve İstanbul'a yaraşır bir proje olduğunun altını çizen Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, "Merter'de konut ve AVM dahilinde 1 toplamda 98 bin metrekarelik bir yaşam merkezi kuruyoruz. Bölge İstanbul'un konumuyla ve ticari hacmiyle gözbebeği. Biz de Real Merter projesi ile Merter'in ve İstanbul'un ticari hacmini büyütmeyi hedefliyoruz. 2017 yılının ilk çeyreğinde yapımı sona erecek proje 130 milyon liraya mal olacak" dedi. 



Posta


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


OLİV Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığının 130 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği Real Merter tanıtıldı. 2017 yılında tamamlanması beklenen projede 248 konut ve 155 mağaza yer alacak. 


Real Merter, profesyonel yönetimi ve yenilikçi 'Toptan Tekstil AVM" anlayışıyla tüm tekstil toptancılarını, perakendecilerini modern ve prestijli bir iş merkezinde bir araya getirmeye hazırlanıyor. Tekstil toptancılarını tek merkezde bir araya getirmeyi hedefleyen projede, bankalar, noter, kargo şirketleri ile restoranlar da bulunacak. 


Real Merter'in tanıtım toplantısında konuşan Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, Merter'in tekstil ihracatına 5 milyar dolarlık katkı sağladığına dikkat çekerek, bölgedeki nitelikli yapı ihtiyacım karşılamak için projeye başladıklarını belirtti. Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Real Merter'in yüzde 60 prim yapmasını beklediklerini ifade eden Dokumacı, projenin yüzde 40'ına ön talep aldıklarım kaydetti. 


FİYATLAR 4 BİN 677 LİRADAN BAŞLIYOR 

Real Merter projesinin satış kiralama ve yönetimini üstlenen KDM'nin kurucu ortağı Murat İzci ise toplantıda yaptığı sunumda, 248 dairenin en küçüğünün 66, en büyüğünün 185 metrekare, konutta en düşük lansman fiyatının ise 4 bin 677 lira olduğunu dile getirdi. Ticari alanda en küçük dükkanın 36, en büyüğünün ise 491 metrekare olduğunu bildiren İzci, burada da lansman çıkış fiyatının metrekare bazında 7 bin 14 lirayı bulduğunu ifade etti. 


Projenin yapımına 4 ay önce başlandığını ve yüzde 35'inin tamamlandığını anımsatan İzci, Rusya ve Irak'tan birkaç kişinin daire aldığı projede 300 milyon liralık satış hacmine ulaşmayı hedeflediklerinin altım çizdi. İzci, yıllık 5 milyon profesyonel müşteriye, 100 milyon dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.


Sözcü


Haber Ekonomi Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Oliv Yapı ile Vizyon ART Yapı ortaklığıyla hayata geçirilen Real Merter projesi bölgenin tekstil üssü olma özelliğine yoğunlaşarak, toptan tekstil üzerine AVM ve konut modeliyle yükseliyor. Yüzde 35'i tamamlanan projeye 130 milyon lira yatırım yapan ortaklık, 300 milyon lira gelir bekliyor. Projede, 248 daire, AVM bölümünde 155 mağaza yer alacak. Toptan tekstil üzerine konumlandırılacak projenin AVM bölümü dışmda tekstil ihtisas çarşısı da bulunacak. 


Kentsel dönüşüm projesi olarak KDV avantajı da sunan projede, konut metrekare fiyatları 4 bin 677 liradan başlarken, AVM mağazalarının metrekare satış fiyatı ise 7 bin 14 lira. Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, projeyle iş ve yaşamı aynı çatı altında buluşturduklarını belirterek, özellikle Anadolu Kaplanı olarak tabir edilen Anadolu'da yatırım yapıp büyüyen pek çok firmanın burada mağaza alırken ev de aldığını kaydetti. 


Dokumacı, "Altı alışveriş merkezi üstü ise üç blok halinde konutların yer alacağı proje, Merter'e yeni bir yaşam merkezi kazandırıyor. Tekstil firmalarının hem ülke içinde hem ülke dışında nabzının attığı bu lokasyonda hem bölgeden alım yapılıyor, hem de Anadolu'da iş yapan tekstilci 1+1, 2+1'leri alarak kendine burada yaşam da kuruyor" dedi.Projede yüzde 4o'a varan satış vaatleri aldıklarını anlatan Dokumacı, ticari alanlarda ise yüzde ıo'luk ön talep geldiğini ifade etti. 

Ruslar da aldı Konut ve AVM mağaza satışı, kiralama ve yönetim işlerini üstlenen KDM AVM Yönetim ve Danışmanlık Şirketi Kurucu Ortağı Murat İzci, projenin yüzde 35'inin tamamlandığını belirterek, tamamını ise 2017'nin ilk çeyreğinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. 


İzci, İstanbul'un tekstil ihracatının 13,6 milyar dolar düzeyinde gerçekleştiğini, Merter'e faildi coğrafyalardan 10 binin üzerinde insanın geldiğini, burada aşağı yukarı 800 mağaza, 4 bin civarında da firmanın yer aldığını söyledi. İzci, "Rusya ve Irak'tan birkaç kişi de daire aldı. Burası yabancı yatırımcının da ilgisini çeken bir bölge" dedi. 

Bakırköy dünya birincisi Murat İzci ekim itibarıyla Türkiye'de kiralanabilir alanı 10 bin metrekarenin üzerinde olan 299 alışveriş merkezi bulunduğunu, toplam kiralanabilir alanının da 10 milyon 250 bin metrekareye ulaştığını söyledi. 


Yavuz AYDIN- Ekonomi Gazetesi


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


 130 milyon TL'lik yatırımla İstanbul Güngören'in ilk kentsel dönüşüm projesi olan Real Merter, 'Toptan Murat Tekstil AVM' İzci konseptiyle büyük tekstil ve aksesuvar şirketlerini tek çatı altında toplamayı hedefliyor. Yıllık yaklaşık 5 milyar dolar ihracat hacmi bulunan Merter bölgesinde yer alan projenin 2017'nin ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor.


Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığıyla gerçekleştirilen ihtisas AVM projesinde toplam 248 konut ve 155 adet mağaza yer alıyor. Dairelerin 66-185 Ahmet metrekare arasında olduğu konutların metrekare fiyatları 4 bin 677 TL, mağazalar ise 7 bin 14 TL'den başlıyor. 


41 bin 422 metrekare yaşam alanı planlanan Reel Merter'de mağazalar hem perakende hem toptan satış yapabilecek. 


Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, "Merter'de konut ve AVM dahilinde toplamda 98 bin metrekarelik bir yaşam merkezi kuruyoruz. Bu proje ile Merter'in ve İstanbul'un ticari hacmini büyütmeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 


'HEDEFİMİZ 5 MİLYON ZİYARETÇİ'

Projenin satış-kiralama ve yönetimini üstlenen KDM AVM Yönetim ve Danışmanlık Şirketi'nin kurucu ortağı Murat İzci, Merter'i her gün yurtiçi ve yurtdışından on binlerce kişinin ziyaret ettiğini söyledi. Murat izci "Türkiye ekonomisinde bu kadar kritik öneme sahip olan bölgede AVM kültürünü, tekstil toptanla buluşturuyoruz. 

Hedefimiz yıllık 5 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmak" diye konuştu. 


Habertürk




Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Türkiye'nin tekstil ihracatındaki yükünü sırtlayan Merter'li tekstilciler Real Merter'de toplanacak. 13,6 milyar dolarlık İstanbul tekstil ve konfeksiyon ihracatının yüzde 20'sini karşılayan Merter, yatırımcıların da yüzünü güldürüyor. Bölgenin en yeni ve 'her açıdan en karlı' projesi Real Merter; yurt dışına açılan toptan tekstil, aksesuar büyük oyuncularını tek çatı altında topluyor, bölgenin yeni alışveriş ve yaşam merkezi oluyor. Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığında hayata geçen proje, 130 milyon TL'ye mal olacak. 23 bin metrekare üzerine inşa edilen alışveriş merkezinde 155 mağaza yer alacak. 


Güneş Gazetesi



Haber Ekonomi Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Oliv Yapı ile Vizyon ART Yapı ortaklığıyla hayata geçirilen Real Merter projesi bölgenin tekstil üssü olma özelliğine yoğunlaşarak, toptan tekstil üzerine AVM ve konut modeliyle yükseliyor. Yüzde 35'i tamamlanan projeye 130 milyon lira yatırım yapan ortaklık, 300 milyon lira gelir bekliyor. Projede, 248 daire, AVM bölümünde 155 mağaza yer alacak. Toptan tekstil üzerine konumlandırılacak projenin AVM bölümü dışmda tekstil ihtisas çarşısı da bulunacak. Kentsel dönüşüm projesi olarak KDV avantajı da sunan projede, konut metrekare fiyatları 4 bin 677 liradan başlarken, AVM mağazalarının metrekare satış fiyatı ise 7 bin 14 lira. Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, projeyle iş ve yaşamı aynı çatı altında buluşturduldarını belirterek, özellikle Anadolu Kaplanı olarak tabir edilen Anadolu'da yatırım yapıp büyüyen pek çok firmanın burada mağaza alırken ev de aldığını kaydetti. Dokumacı, "Altı alışveriş merkezi üstü ise üç blok halinde konutların yer alacağı proje, Merter'e yeni bir yaşam merkezi kazandırıyor. Tekstil firmalarının hem ülke içinde hem ülke dışında nabzının attığı bu lokasyonda hem bölgeden alım yapılıyor, hem de Anadolu'da iş yapan tekstilci 1+1, 2+1'leri alarak kendine burada yaşam da kuruyor" dedi.Projede yüzde 4o'a varan satış vaatleri aldıklarını anlatan Dokumacı, ticari alanlarda ise yüzde ıo'luk ön talep geldiğini ifade etti. Ruslar da aldı Konut ve AVM mağaza satışı, kiralama ve yönetim işlerini üstlenen KDM AVM Yönetim ve Danışmanlık Şirketi Kurucu Ortağı Murat İzci, projenin yüzde 35'inin tamamlandığını belirterek, tamamını ise 2017'nin ilk çeyreğinde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. İzci, İstanbul'un tekstil ihracatının 13,6 milyar dolar düzeyinde gerçekleştiğini, Merter'e faildi coğrafyalardan 10 binin üzerinde insanın geldiğini, burada aşağı yukarı 800 mağaza, 4 bin civarında da firmanın yer aldığını söyledi. İzci, "Rusya ve Irak'tan birkaç kişi de daire aldı. Burası yabancı yatırımcının da ilgisini çeken bir bölge" dedi. Bakırköy dünya birincisi Murat İzci ekim itibarıyla Türkiye'de kiralanabilir alanı 10 bin metrekarenin üzerinde olan 299 alışveriş merkezi bulunduğunu, toplam kiralanabilir alanının da 10 milyon 250 bin metrekareye ulaştığını söyledi.


Ekonomi Gazetesi