Genel

Realty ’nin Türkiye ofisi, yabancı fonların yakın markajında!

44 ülkede 530 ofisle lüks gayrimenkul danışmanlık hizmetleri veren ve dünyanın en ünlü 2 müzayede şirketinden biri olan Sotheby ’s International Realty ’nin Aralık ayında açtığı Türkiye ofisi, yabancı fonların yakın markajına girdi

Yabancı, otel kurmak için Türkiye 'yi izliyor, seçimle yatırım talebi 4 kat artacak

44 ülkede 530 ofisle lüks gayrimenkul danışmanlık hizmetleri veren ve dünyanın en ünlü 2 müzayede şirketinden biri olan Sotheby 's International Realty 'nin Aralık ayında açtığı Türkiye ofisi, yabancı fonların yakın markajına girdi. ABD, İngiltere ve Türki Cumhuriyetler 'den olmak üzere 3 yatırım fonu, İstanbul ve Bodrum 'da otel satın almak veya yapmak için arsa bulmak amacıyla Sotheby 's ile görüşmeler yürütüyor. Taleple ikinci ofisini de Bodrum 'da açan şirketin Türkiye Genel Müdürü Arman Özver, Ocak 'tan bu yana 50 yatırımcıyla görüştüklerini, seçimin etkisiyle rakamın yılsonuna kadar 200 'ü bulmasını beklediklerini açıkladı

44 ülkede, 530 ofisle lüks gayrimenkul danışmanlık hizmetleri veren ve Aralık 2010 'da Hitay Yatırım Holding girişimiyle Türkiye 'deki ilk ofisini Nişantaşı 'nda açan Sotheby 's International Realty için Türkiye, zincirin son dönemde en önemli pazarlarından biri oldu. Christie 's ile birlikte dünyanın en ünlü iki müzayede şirketinden biri olan şirket, yabancı yatırımcıların Göcek, Antalya ve İzmir 'e olan ilgisi nedeniyle Bodrum ofisini de hizmete açtı. Sotheby 's International Realty Türkiye Genel Müdürü Arman Özver, Amerika, İngiltere ve Türki Cumhuriyetler 'den olmak üzere 3 yabancı yatırım fonunun İstanbul ve Bodrum 'da otel satın almak, otel yapmak için arsa ya da gayrimenkul satın almak veya mevcut gayrimenkulü butik otele dönüştürme talepleriyle kendileriyle bir süredir irtibatta olduğunu açıkladı.

Yıl başından bu yana İsveç, Finlandiya, İngiltere, İskoçya gibi ülkelerin yanı sıra Rusya ve Azerbaycan ile Afrika ülkelerindeki karışıklık nedeniyle Türkiye 'ye yönelen Ortadoğulu girişimcilerin bulunduğu 50 yatırımcıyla görüşmeleri bulunduğunu belirten Özver, “Yalıdan apartman dairesine lüks konutla ve karma projelerle ilgilenen yatırımcılar her geçen gün artıyor. Otel ve yazlıklara olan ilgi ise bizi ikinci ofisi İstanbul yerine Bodrum 'da açmaya yöneltti. Bu rakamın yılsonuna kadar seçimin de olumlu etkisiyle 200 'leri bulmasını öngörüyoruz ” dedi.

Hedef 1 milyar $ ciro

Türkiye 'de şu anda portföylerinde Boğaz, Beyoğlu, Galata ve Taksim 'de olmak üzere yalı, lüks villa ve apartmanlardan oluşan ve değeri 450 milyon doları bulan toplam 40 'a yakın gayrimenkul bulunduğunu söyleyen Özver, “Portföyümüzde 600 bin dolardan başlayan apartman dairelerinden 100 milyon doların üzerine çıkan yalılara geniş bir skala var. 1 ay içinde portföyün en az bu kadar artmasını, yıl sonuna kadar ise portföy değerinin 1 milyar dolara çıkmasını bekliyoruz. 2012 hedefimiz ise yüzde 30 büyümek ” diye konuştu. Özver, 5 yılda 10-12 ofis açmayı planladıklarını, 3 'üncü ofislerinin ise Boğaz aksında planlandığını dile getirdi.

Türk projelerini dünyada 550 ofiste pazarlayabilecek

Alım, satım, kiralama işlemlerine aracılık eden ve uluslararası standartlarda hizmet veren Sotheby 's International Realty 'nin diğer danışmanlık şirketlerinden ayrılan en önemli özelliklerinin başında danışmanlığını üstlendiği projeler ile ilgili tek yetkili sözleşmeye sahip olması ve bu nedenle bir projenin farklı kanallarda farklı fiyatlarla satılmasının önüne geçmesi yer alıyor. Kişilerin Londra 'dan Paris 'e, Güney Fransa 'dan ABD 'ye ofisleri aracılığıyla herhangi bir ülkede kiralama, satın alma yapmasına olanak verdiklerini kaydeden Arman Özver, Türkiye 'de ise portföye koymak için Ankara ve İstanbul 'da 3 konut projesiyle anlaşmak üzere olduklarını sözlerine ekledi. Özver, böylece Türkiye 'de karma yapılı ve lüks rezidans projelerinin 15 gün içinde dünya çapındaki 550 ofisin internet sitesi ekranlarında sergilendiğini ve tüm dünyada pazarlan abildiğini vurguladı.
Vatan/Nihal Yuvacan