Genel

Recep Tayyip Erdoğan: Arena'yı toplu açılışlar gibi açabilirdik

Başbakan Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak için Suriye'ye hareketinden önce havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu...

Erdoğan Türk Telekom Arena'nın açılış gecesinde Galatasaray taraftarları tarafından protesto edilmesini yorumlayarak 'Organize bir eylem, istesek stadı tesislerle birlikte toplu açılışlar sırasında açabilirdik' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan'daki krizle ilgili üçlü zirve toplantısı için özel uçak œANA ile saat 11.10'da Suriye'nin başkenti şžam'a gitti. Erdoğan, Suriye'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda Suriye ziyaretine ilişkin bir basın toplantısı yaptı.

Bir gazetecinin protestoları sorması üzerine Erdoğan, ˜Arena stadıyla ilgili bazı şeyler anlaşılmamakta direniliyor" diyerek, stadın yapım sürecinde yaşananları anlattı.

Galatasaray"ı başarılarından dolayı öven Erdoğan, ˜Bu stadın yapılmasıyla ilgili süreç, merhum Özhan Canaydın"ın bana bir ziyaretiyle başlayan süreçtir. Biz bu adımı atarken Galatasaray kendi imkanlarıyla bunu yapacak durumda değildi. Bizi uluslar arası alanda ileri seviyede temsil etmiş kulübümüze bu tesisi yapalım dedik. Ali Sami Yen stadı da zaten Galatasarayın değil devletin ve milletindi. Oraya da kullanım hakkı tahsis edilmiştir. Seyrantepeyi yaparken bunu da değerlendirdik." dedi.

Erdoğan, protesto edildiği açılışı hiç yapmayıp, stadı TOKİ"nin sdiğer projeleri gibi toplu bir açılış töreni sırasında da açabileceklerini söyledi:

œStadı TOKݘyle bitirdik. Ben de şahsen bu işle ilgilendim. Ama bu bir şžükrü Saraçoğlu değil. çünkü orayı Fenerbahçe kendi yaptırdı. Stadı biz kendimiz bir açılış töreni gibi de açabilirdik. Pazar günü Sinan Erdem salonunda 36 ayrı tesisin toplu açılışını yaptık. Oraya da İstanbullular geldi. Bu açılışta İstanbullularla farklı bir heyecan yaşadık. Bunu Seyrantepe için de yapabilirdik. Benim hangi kulübü tuttuğum belli. TOKİ Başkanının, Bakanların tuttuğu takımlar belli. Ben Fenerbahçeliyim, TOKİ Başkanı Galatasaraylı. Ama biz bir ayrımcılık yapmadık. Aziz Yıldırım"la da konuştuğumuzda o da gurur duyduğunu ve asla kıskanmadığını söyledi. Böyle bir açılış töreninde böyle bir tabloyla karşılaşmış olmamız bizi üzmüştür. '

Protestoların planlı bir organizasyon olduğunu iddia eden Erdoğan, protestolar sonrası çıkan ˜başbakan halk tarafından sevilmiyor" iddialarına da ˜Ben Türkiye"yi dolaşıyorum. Halkın bize teveccühü ortadadır. Bizimle ilgili söylenenlere de inanmıyorum. 12 Haziranda her şeyi net olarak göreceğiz. Gerçek anket seçimdir" şeklinde cevap verdi.
Radikal