02 / 05 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan: Hazine arazisinden tapu verilir mi?

Recep Tayyip Erdoğan: Hazine arazisinden tapu verilir mi?

Başbakan Erdoğan, gecekondu mahallesinde sohbet ettiği vatandaşların tapu talebini reddetti



Sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan İstanbul'da gecekondu semtinde orucunu bozan Başbakan Erdoğan, tapu isteyen vatandaşlara, "Felaketi gördünüz, niye oluyor? Hep bu yüzden. Belediye başkanlığımda bunları yıkmak istedim, bana bunları yaptırtmadınız" diyerek sitemde bulundu. Başbakan Erdoğan, önceki akşam iftara konuk olduğu Üsküdar Sultan Murat Mahallesi'nde kendisinden tapu isteyen vatandaşlara vadeyle konut verme önerisinde bulundu. Buralara tapu veremeyeceğini ve Hazine'ye ait kaçak yerler olduğunu belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:

FELAKETİ GÖRDÜNÜZ: Evvelki gün felaketi gördünüz, niye oluyor? Hep bu yüzden. Plansız, projesiz bunlar yapıldı. Ne alt yapısı var, ne şu ne bu. Bakın ben, belediye başkanlığımda bunları yıkmak istedim, burada vatandaş karşıma çıktı, gene sizler dikildiniz karşıma, bana bunları yaptırtmadınız. Ben o zaman KİPTAŞ'tan konut vermeyi vaat ediyordum. Benden ne istendi? Bakıyorsun, orda şöyle bir ucube gecekondusu var, bana diyor ki; iki tane, 3 tane daire vereceksin. Var mı böyle bir şey!

KONUT VERECEĞİZ: Ev sahibi, kiracı ayrımı yapmadan bu yerlerde oturanlara, evlerinin değeri dikkate alınarak 20 yıl vadeyle kira öder gibi konut verilecek. Ben sizin hizmetkârınızım, efendiniz değilim.

MODERN BİR YERDE OTURURSUN: Biz buraları bir yıkalım. TOKİ'den yaptırdığımız evlere sizleri taşıyalım. Senin bu binanın şu anda değeri nedir? O değeri biçeriz. O değeri biçtikten sonra sana kalkarız, daireni veririz. Ondan sonra ne kadar borcun kalıyor, onu da 20 yıla böleriz. Kira öder gibi o taksidi ödersin. Modern bir yerde oturursun, sağlıklı bir yerde oturursun.

TALİMATI VERDİM: Bu çalışmaya ilişkin gerekli talimatları verdim. Bunu kabul ederseniz diyorum. Ben şimdi başkanıma da (Kadir Topbaş) söyledim, hepinizi toplayacak, hepinizle bir toplantı yapacak. Hemen bu yakada veya nerde en yakın varsa orda, bitenlerden verebiliriz. Veyahut da buraya en yakın Maltepe var mesela, Maltepe'de bitirmekte olduklarımız var, hemen bitecek olanlar var, onlara sizleri nakledersek, biz de buraları yıkarız.

YİNE SİGARA PAKETİ ALDI
Daha önce evini ziyaret ettiği bir muhtarın cebinden paketini alan Başbakan Erdoğan, önceki gün de vatandaşlar arasındaki Ali Küçük'e, "Hani sigarayı bırakacaktın?" diye sordu. Küçük de paketi çıkartarak Erdoğan'ın yanında bulunan görevliye verdi.
Mesut Er/Sabah


Geri Dön