06 / 05 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan Trafik Eğitim Parkı açılışına katıldı!

 Recep Tayyip Erdoğan Trafik Eğitim Parkı açılışına katıldı!

Denizli Belediyesi, anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine akülü arabalarla trafik kurallarını anlatacak



Ege Bölgesi'nde ilk, Türkiye'de sayılı tesislerden biri olan ve açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Trafik Eğitim Parkı'nda basın mensupları ile bir araya gelen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan açılışta şunları söyledi:


Bu alanda çocuklarımıza verilecek eğitim ile kazaların azalacağına inanıyorumDenizli'de yaşayan çocukların trafik kurallarını en doğru şekilde öğrenmelerini sağlayacak.


Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Belediyesi Trafik Eğitim Parkı'nda incelemelerde bulundu. Trafik eğitimi almaya gelen çocuklarla sohbet eden Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, trafik eğitimi almayan birçok insanın hayatını kaybettiğini söyledi.


Zolan sözlerine şu şekilde devam etti:


Gelecek nesillerin kentsel ve sosyal yaşantı içinde karşı karşıya kalacakları durumları küçük yaşlarda tecrübe etmeleri ve eğitim almaları için farklı uygulama alanları yaratıyoruz. Bu parkta bunlardan biri. Bu alanda biz minyatür bir kent yarattık. Konutlar, hastane, okul, anfi tiyatro gibi yapılarında yer aldığı bu alanda çocuklarımıza hem trafik eğitimi verecek hemde sosyal yaşantıya hazırlayacağız. Nüfusun artmasıyla birlikte trafik daha da yoğunlaştı.


Biz trafik eğitimi almayan çocuğumuzun kalmaması için 7 bin metrekarelik bir alana trafik pisti hazırladık. Pistin içerisinde 19 akülü araba, döner, ışıklı, ışıksız kavşaklar, yaya geçitleri var. Aynı zamanda pistin farklı noktalarında trafikte yer alan bütün kuralların levhalarını hazırlayarak çocuklarımızın hizmetine sunduk. Bu pistte önümüzdeki eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'nün desteğini alarak ilköğretim öğrencilerine akülü arabalarla trafik kurallarını anlatacağız.


Çocuklarımızın alacakları eğitim ile kendi güvenlikleri açısından oldukça verimli olacak, proje kapsamında öğrencilerin uygulamalı olarak trafik bilincini geliştirip, yaya, araç trafiği ve kazalara karşı uygulamalar yaparak, günlük hayattaki becerilerini artırmalarını sağlanmış olacağız. Bu tesise çocukları ile birlikte gelen anne ve babaların keyifli zaman geçirmeleri içinde gerekli düzenlemeleri yaptık. Parkın çeşitli kısımlarında yeşil alanlar, yürüyüş yolları, oturma grupları, jimnastik köşeleri ve süs havuzları yer alıyor.


Zolan, pistte yer alan Bilgilendirme Toplantı Salonu'nda toplu taşıma araçlarının sürücüleri ile vatandaşlara da trafik kuralları konusunda eğitimlerin verileceğini sözlerine ekledi.





Geri Dön