Kim Kimdir?

Recep Tayyip Erdoğan'ın TOKİ önerisi işe yaradı!

Erdoğan'ın, Gaziantep ziyaretinde durumlarını görünce `Peşinatsız 100 TL taksitle ev' talimatı verdiği Özgezer ailesi evlerine taşındı

Dar gelirlilere konut yapılmasına vesile olan Gaziantepli Özgezer ailesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendileri için yaptırdığı eve kavuştu. Erdoğan, 2008-2009 eğitim öğretim yılının açılışı için gitti Gaziantep'te, Özgezer ailesinin yaşadığı evi ziyaret etmiş ve gördüklerinden etkilenerek TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a dar gelirliler için peşinatsız 100 lira taksitle konutlar yapılması talimatını vermişti. Bir yıl sonra Gümüştekin Mahallesi'ndeki tek katlı evlerine taşınan dört çocuklu Esengül ve Ökkeş Özgezer çifti, Başbakan ile görüştüklerini belirtirken, "Başımızı sokacak bir yuvamız oldu. Allah Başbakan'ımızı başımızdan eksik etmesin" diye dua ediyor.

504 KONUT DAHA YOLDA
Öte yandan Erdoğan'ın müjdesini verdiği ayda 100 lira ödeyerek ev sahibi olma projesi, Gaziantep'in ardından İstanbul'da da hayata geçiriliyor. TOKİ'nin Kayabaşı'nda dar gelirli ailelere yönelik yapacağı 504 konut kısa süre önce satışa çıktı.

Kasımpaşalı ruhu dededen
Başbakan Erdoğan'ın dedelerinde de `Kasımpaşalı ruhu' olduğu ortaya çıktı. Erdoğan'ın etnik kimliğini araştırmak için Osmanlı arşivindeki belgeleri tarayan tarihçi Cezmi Yurtsever, Erdoğan'ın büyük dedesi Bakatoğlu Memiş'in Rize'nin Pulihoz Köyü'nde (Dumankaya) haksızlıklara karşı Köroğlu ve Bolu beyi gibi isyan çıkardığını belirledi. Yurtsever, 1935 tarihli Rize'nin aile kökenleri defterine göre Erdoğan'ın atalarında da `Kasımpaşalı ruhu' olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Sayın Erdoğan'ın öz dedesi Teyyüp, 1917- 18 Rus ve Ermeni işgalinde isyanı başlatan ve öldürülen şahıstır."
Star

Recep Tayyip Erdoğan: Gecekondu yapmak israftır