30 / 04 / 2024

Recep Tokgöz: Konyaaltı Sahili’nde proje uygulamak yanlış!

Recep Tokgöz: Konyaaltı Sahili’nde proje uygulamak yanlış!

Dolgu imar planı olmayan Konyaaltı Sahili’nde proje uygulamanın yanlış olduğunu belirten CHP’li Recep Tokgöz, “2014’te sahilleri bedava yapacaklarını söyleyenlerin sistemi çöktü. Şimdi yeni formül arıyorlar” dedi



Önceki gün yapılan Büyükşehir Belediyesi devam meclisinde tartışmalara neden olan Konyaaltı Sahili ile ilgili CHP Büyükşehir Meclis Üyesi Recep Tokgöz, ilginç saptamalarda bulundu. Sahilin şu an Büyükşehir Belediyesi’nde değil Hazine yetkisinde bulunduğunu belirten Tokgöz, “Kira süresi dolduktan sonra sahil, Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinden Hazine’ye geri döndü. Biz de mecliste sahil yetkisinin 30 yıllığına tekrar Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi kararı aldık” dedi.


DOLGU PLAN OLMALI

Beach Park için dolgu imar planının bulunduğu ancak sahiller için bu planın olmadığını belirten Tokgöz, “Prof. Dr. Mustafa Akaydın döneminde yapılan Konyaaltı Dolgu İmar Planı mahkeme tarafından iptal edildi. Bu dolgu planı olmadan Menderes Türel, Sahil projesini gerçekleştiremez. Türelin yapmak istediği bütüncül bir projeydi. Bütün herşey tamamlanınca ihaleye çıkacaktı. Yap-işlet-devret usulüyle 30 yıllığına alınacaktı. Tabi kim alır bilemeyiz ama mecliste başlıca görüştüğümüz konulardan biriside buydu” diye konuştu.


KAMU ZARARI ORTADA

2004 yılında seçimi kazanan Menderes Türelin’in sahil kullanımını ANET’e verdiğini ve asıl sıkıntıların ANET’ten kaynaklandığını belirten Tokgöz, “ANET, sahili boydan boya şezlong ve şemsiye ile donattı. Tabelalara ‘Sahil halkımıza bedava’ diye afişler astı. Şimdi geldiğimiz noktada ise ücretsiz olarak ne şezlong var, ne de şemsiye. Şezlong ve şemsiye olan 5 ayrı noktayı da ANET 3. şahıslara kiraya vermiş. Daha önceki koydukları şezlong ve şemsiyeleri de çaldırarak büyük kamu zararına neden oldular. ANET, yasal olarak sahilde kiralama yapabilir ama önce bedava deyip sonra ücretli hale çevirmesi tamamen uyguladıkları sistemin çöktüğü anlamına geliyor” dedi.


OTOPARK SIKINTI OLUR

Mecliste görüşülen bir diğer konu da Eğitim ve Araştırma Hastanesine yapılacak olan otoparktı. Otopark ihtiyacının olabileceğini ama bu konunun Büyükşehir Belediyesi’ni ve Menderes Türel’i ilgilendirmediğini söyleyen Tokgöz, “Bahsedilen otopark, Antalya için bir ihtiyaç olabilir ama orası Sağlık Bakanlığı’na ait. Eğer yer kendimize ait değilse yapım aşamasında büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bunun örneklerini daha önce yaşadık. Aynı 100. Yıl’daki stadyum olayında olduğu gibi. Burayı da TOKİ’ye yaptırabilir Büyükşehir Belediyesi. Bizimle ilgisi olmayan bu olaya belediye karışmamalı. Yöneticilerin görevi şehre sıkıntı yaratmak değil, sıkıntı çözmek. O yüzden Büyükşehir belediyesi üstüne vazife olmayan işe karışmasın” diye konuştu.


Antalya Gazetesi


Geri Dön