Genel

REDEVCO Ankara AVM'nin yüzde 60'ını kiraladı

REDEVCO Türkiye, Ankara'daki alışveriş merkezi için büyük perakendecileri bir araya getirdi

REDEVCO Türkiye, 4.5 milyon nüfusuyla Türkiye'nin başkenti ve ikinci büyük şehri olan Ankara'da geliştirmekte olduğu Gordion Alışveriş Merkezi'nin yüzde altmışından fazlasını kiraladı. Yaklaşık 50.000 metrekarelik brüt kiralanabilir alanı olan Proje'deki mağaza alanları daha şimdiden Inditex Grup Markaları, C&A, Teknosa, Electroworld, Boyner Grubu Markaları, Koton, Carrefour ve Cinebonus gibi kiracılarla buluşmuş durumda. Gordion Alışveriş Merkezi, 2009 yılının ikinci çeyreğinde açılacak ve Türkiye'nin BREEAM sertifikasına sahip ilk binası olma özelliğini taşıyacak.
Gordion Alışveriş Merkezi, büyük bir idari ve ticari merkez halini alan, ayrıca Ankara'nın alım gücü yüksek tüketici kesiminin oturduğu ve en hızlı gelişim gösteren ikamet alanı olan Çayyolu Bölgesi'nin girişinde, ideal bir konumda bulunuyor. Perakendecilere 50.000 metrekarelik geniş bir alan sunan Proje'nin içinde, 165 mağaza alanı, 13 salonlu sinema kompleksi, bir elektronik market, bir hipermarket ile 2500 araçlık bir otopark yer alacak. Inditex yedi marka (Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Stradivarius, Bershka, Oysho, Pull and Bear) ile 4320 metrekareyi kapsayan bir alan için kira sözleşmesi imzalamışken, Mars Entertainment Group'a bağlı Cinebonus da, 4250 metrekarelik bir alan kiralayarak Bölge'nin en büyük sinema kompleksini ziyaretçilere sunma hazırlığında. Carrefour 3000 metrekarelik, Electroworld ise 4000 metrekarelik alan için kira sözleşmesi imzaladı. Boyner Grubu 1500 metrekarelik alanda Network, Fabrika, Benetton, Divarese, Que ve T-Box markaları ile Ankaralılara hizmet vermeye hazırlanıyor. Teknosa, C&A, Koton ve Nike da Gordion Alışveriş Merkezi'nde yer almak üzere kira sözleşmelerini imzalayan firmalar arasında.

Gordion Alışveriş Merkezi, gerek Eskişehir Yolu'ndan gerek Çayyolu içinden toplu taşıma araçlarıyla veya özel otomobil ile kolaylıkla ulaşılabilir bir konumdadır. Halen inşaatı sürmekte olan yeni metro hattının açılmasıyla Çayyolu Bölgesi daha da çekici hale gelecek ve Gordion Alışveriş Merkezi, Ankara'da metro ile doğrudan bağlantılı tek alışveriş merkezi olacaktır.

Enerji verimliliğini artırmak ve yeşil tasarımı hızlandırmak için, Redevconcepts tarafından tasarlanan ve mimari konsept projesi dünyaca ünlü İspanyol mimarlık ofisi Chapman Taylor'a ait Gordion Alışveriş Merkezi, BREEAM standartlarına uygun olarak geliştiriliyor. BREEAM, dünyadaki en yaygın ve uzun süredir kullanılmakta olan yeşil bina standardıdır. Gordion Alışveriş Merkezi Türkiye'nin BREEAM sertifikalı ilk binası olma özelliğini taşıyor.