19 / 05 / 2024

Redevco, Türkiye'de AVM yatırımı yapıyor

Redevco, Türkiye'de AVM yatırımı yapıyor

Türkiye'ye 1 milyar euroluk kaynak ayıran Hollandalı gayrimenkul şirketi Redevco, gözünü 'sınır' alışverişine dikti



TÜRKİYE'YE 1 milyar euroluk kaynak ayıran Hollandalı gayrimenkul şirketi Redevco, gözünü 'sınır' alışverişine dikti. Erzurum'da açtığı AVM'yle Doğu sınırını tutan şirket, 2011'de Edirne'de açacağı şehrin ilk AVM'siyle ise kuzeyin alışveriş turizmine talip olacak.

Hollandalı gayrimenkul yatırım ve geliştirme devi Redevco, alışverişte 'sınır'ları tuttu. Türkiye'deki ilk alışveriş merkezini Erzurum'da açan Redevco şimdi de Türkiye'nin kuzeybatı sınırı Edirne'nin ilk alışveriş merkezini açmaya hazırlanıyor. 2011'in 3'üncü çeyreğinde 60 milyon euro yatırımla hayata geçirilecek olan ve 100 mağazanın bulunması planlanan AVM aynı zamanda Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen turistlerin alışveriş rotasına girecek.

Gücümüz de zamanımız da var

Şehirde Hilton'un da bu yıl otel inşaatına başlayacağını söyleyen Redevco Türkiye Genel Müdürü Patrick van Dooyeweert, "Edirne'de satın alma gücü yüksek ciddi bir nüfus var. Bulgaristan ve Yunanistan'dan şehre gelen hem günübirlik hem de Hilton'un da açılmasıyla konaklamalı turistler büyük bir potansiyel yaratacak. Bir akvaryum da işletilecek. Doğu'da Erzurum'daki, kuzeybatıda ise Edirne'de açılacak AVM'mizle alışveriş turizminde 'sınır'ları tuttuk" dedi. Redevco'nun Türkiye pazarına girdiği günden bu yana inşaatı sürenlerle birlikte 300 milyon euroluk yatırım yaptığını ve hedeflenen rakamın 1 milyar euro olduğunu aktaran Dooyeweert, "Redevco'nun bağlı olduğu Cofra Holding A.G. 150 yıllık bir grup. Bu yüzden biz uzun soluklu bir şirketiz. Yatırım soluğumuz da sınırsız, uzun vadede doğru projelerin içinde yer almak istiyoruz" diye konuştu. Redevco'nun Türkiye planları konusunda ilginç bir benzetme de yapan Dooyeweert, şunları söyledi: "Biz hızlı gitmeyen ama hızlı gittikleri için benzinleri biten ve 2 saatte bir benzin istasyonlarına girmek zorunda kalan rakiplerinin yanından bu tür zamanlarda rahatça geçip gidebilen bir grubuz. Bizim Türkiye'de yatırım için gücümüz de zamanımız da var."

İstanbul'da da yer arıyor

Erzurum, Ankara, Edirne ve Manisa'da başlayacak Magnesia AVM'nin yanı sıra yeni yatırımlar için İstanbul, İzmir, Adana, Antalya'da yer arayışına da girdiklerini de aktaran Dooyeweert, yatırım konusunda hızlarını ise Türkiye'deki arazi fiyatlarının azalttığını ifade etti. Türkiye'de arazi fiyatlarının hala çok yüksek olduğunu ve herkesin elinde arazi bulunduğunu aktaran Patrick van Dooyeweert, bu yüzden piyasanın da durağanlaştığını ifade etti.

MANHATTAN MODELİNİ TÜRKİYE'YE GETİRECEK

Redevco'nun bağlı olduğu Cofra Holding A.G., aynı zamanda C&A'in de sahibi. Redevco, C&A'in mağaza açılacak noktaları konusunda destek verirken AVM dışında farklı gayrimenkul projeleri de geliştiriyor. Türkiye'ye ilk kez ofis projesiyle giren Redevco, Manhattan ya da Londra'daki gibi her metrekarenin değerli olduğu şehirlerde yapılan 1 blok üzerine otel, rezidans, ofis, mağazadan oluşan karma yapılar üzerinde de proje geliştiriyor.

KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR

Redevco'nun projeleri 'çevreci' yanlarıyla da rakiplerinden ayrılıyor. Erzurum'da Türkiye'nin ilk 'yeşil AVM'sini açan Redevco, 3 milyon euroluk ek maliyetle elektriğini kendi üretiyor.

TÜRKLER ÇOK İYİ PAZARLAMACI

6 YILDIR Türkiye'de yaşayan ve Türkçe'yi gayet iyi anlayan Dooyeweert'i ülkemize geldikten sonra en çok şaşırtan ise hiçbir şeyin yurtdışından göründüğü gibi olmasıymış. Dooyeweert, Türklerin çok iyi pazarlamacı olduğunu söylüyor ama Türkiye'de iş yapmanın Romanya, Polonya gibi ülkelerden daha kolay olduğunu da ekliyor.
Hale Tüzün/Vatan


Geri Dön