Sektörel

Reel konut fiyat endeksi gerilemeye devam ediyor!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda reel konut fiyat endeksinin gerilemeye devam ettiğini belirtti.

Sahibinden com ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) işbirliğiyle hazırlanan  ve sektör tarafından da merakla beklenen sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü"nün temmuz ayı sonuçları geçtiğimiz günlerde paylaşıldı. 

Söz konusu raporda yer alan detaylara göre Haziran ayından Temmuz ayına, Türkiye genelindeki cari konut fiyatı artış oranı, enflasyon oranından daha düşük olduğu için ülke genelinde ve üç büyük ildeki reel satış fiyatı düştü.

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman  resmi X hesabı https://x.com/AhmetBuyukduman üzerinden yaptığı paylaşımda, yaptığı paylaşımda reel konut fiyat endeksinin gerilemeye devam ettiğini belirterek, “Betam’ın  http://Sahibinden.com ilan verilerinden oluşturduğu reel konut fiyat endeksi yıllık %21,1, zirveye ulaştığı 2023 Hazirana göre ise %24 gerilemiş.” İfadelerini kullandı.



Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımı şu şekilde: 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman'ın paylaşımına şu yorumlar geldi:
 

,

 

Akbank'tan promosyona zam açıklaması

İş Bankası'ndan kira açıklaması. 1000 TL kazandıracak

Aile Bakanlığı'ndan ailelere dikkat! 5000 TL verilecek