29 / 04 / 2024

Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? Rehber Öğretmenleri 2023 maaşları belli oldu mu? 

Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor? Rehber Öğretmenleri 2023 maaşları belli oldu mu? 

Rehber Öğretmen maaşları, açıklanan asgari ücret zammından sonra merak edilen konular arasına girdi. Yeni asgari ücret 8 bin 500 TL oldu. Peki  “En yüksek,  en düşük rehber öğretmen maaşı ne kadar? Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?” sorularının cevabı haberimizde.



Gelecek nesillleri emanet ettiğimiz bundan dolayı kutsiyet etfedilen ''öğretmenlik'' mesleği. 2023'te uygulanacak yeni asgari ücret oranı ile değişime uğrayacak. Maaşının ne olduğunu merak eden öğretmen dallarından biri de rehber öğretmenler. Ücretli, sözleşmeli ve kadrolu olarak çalışan öğretmenlerin maaşlarına yılda iki kez düzenleme yapılıyor.


Temmuz ayında yapılan ikinci zam ile birlikte 1/4 derecesinde görev alan öğretmenlerin maaşı 12 bin 281 TL'ye çıkmıştı. Özel sektör çalışanlarının aldıkları maaşlar devlet okullarına göre daha düşük seviyededir. Vazifeye ilk görevlendirmesi ile başlayanlara asgari ücret veya bunun biraz üzerinde maaş verilir.  Deneyimli olanlar farklı maaş alır. Ancak psikolojik danışmanların özeldeki iş imkanları fazladır. Buna bağlı olarak maaşlar arasında önemli  değişiklikler olabilir.

PDR maaşları özelde görev yapan  öğretmenlere nazaran daha fazla alır. Kamuda vazife yapanların maaşları ise 7.000 TL ile 11.000 TL arasındadır.  Bunun dışında kamudakilere ek ödemeler de yapılır. Böylece alınan ücretler biraz daha yükselmiş olur.

TÜİK aracılığı ile izahı yapılan Kasım ayı enflasyonu aylık bazda 2,88 oranında artış gösterirken yıllık enflasyon ise 84.39 oldu. Aralık ayı enflasyon rakamları hariç 5 aylık enflasyon sonrasında oluşan farkı toplam 15.11 olmuştu. Rehberlik ve psikolojik danışma alanındaki gereksinim her geçen gün biraz daha artıyor. İnsan psikolojisine verilen önemin artması ile birlikte yeni istihdam alanları oluştururken. Bu durum maaşlar arasındaki farklılığın da artmasına neden oluyor. Rehber Öğretmenleri ne kadar maaş alıyor?


Geri Dön