Kent Haberleri

Rekabet Kurulu'ndan beton şirketlerine soruşturma! Fahiş fiyatlara 'dur' denildi!

Rekabet Kurulu, Edirne'nin Keşan ilçesinde hazır beton üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteren bazı beton şirketleri hakkında soruşturma açtı.

Beton fiyatları son zamanlarda inşaat sektörünün gündeminden düşmüyor. Özellikle 6 Şubat depremiyle birlikte fahiş rakamlara ulaşan beton fiyatları büyük tepkiye neden oldu. Uzmanlar tarafından sıkça gündeme getirilen beton fiyatlarındaki artışlara 'dur' diyecek haber sonunda geldi. Rekabet Kurulu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Edirne'nin Keşan ilçesinde hazır beton üretimi ve satışı alanında faaliyet gösteren bazı beton şirketlerine soruşturma açtı.

Fahiş beton fiyatları konusunda en büyük tepkilerden biri de,  Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci'den gelmişti. Kireçci, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı X'ten beton fiyatlarındaki artışa isyan ederek, zamlara karşı ilgili bakanlıkların, kurum ve kuruluşların seyrettiğini söylemişti. Kireçci, konuşmasının devamında ise ''Türkiye'ye çimentocuları dize getirecek bir iktidar ne zaman gelecek?'' diye isyan etmişti. Kireçci'nin paylaşımının üzerinden 4 gün geçerken, Rekabet Kurulu harekete geçti.

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci beton fiyatlarıyla ilgili ne demişti? Önce onu hatırlayalım. İşte Kireçci'nin 24 Ağustos 2024 tarihinde sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım;


Tebernüş Kireçci @TebernKireci1
Türkiye'de en pahalı beton hangi şehirde satılıyor?

6 Şubat depremiyle sarsılan şehirlerde.

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da çimento fabrikatörleri ile beton santral sahipleri iş birliği yapmış.

İlgili bakanlıklar seyrediyor!

İlgili kurum ve kuruluşlar seyrediyor!

Türkiye'ye çimentocuları dize getirecek bir iktidar ne zaman gelecek?


REKABET KURULU'NDAN BETON ŞİRKETLERİNE SORUŞTURMA

Rekabet Kurulu, Zofunlar Beton Üretim Pazarlama San. ve Tic. AŞ, Saros Hazır Beton İnş. Madencilik San. ve Tic. AŞ ile Serin Beton İnş. Taah. İnş. Malz. Hafr. Taş. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Ön araştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Zofunlar Beton Üretim Pazarlama San. ve Tic. AŞ, Saros Hazır Beton İnş. Madencilik San. ve Tic. AŞ ile Serin Beton İnş. Taah. İnş. Malz. Hafr. Taş. Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Tebernüş Kireçci sordu: Türkiye'de en pahalı beton hangi şehirde satılıyor?

İnşaat sektörü negatif tarafta kalmaya devam ediyor!