27 / 04 / 2024

Rekabet Kurulu'ndan et firmasına 72,9 milyon liralık dev ceza! 

Rekabet Kurulu'ndan et firmasına 72,9 milyon liralık dev ceza! 

Rekabet Kurulu Namet Gıda hakkında sürdürdüğü soruşturma sonucunda 72 milyon 986 bin 653,99 TL idari para cezası uygulandı.



Rekabet Kurulu tarafından, hızlı tüketim malları sektöründe et üreticisi ve tedarikçisi olarak faaliyet gösteren Namet Gıda firmasıyla uzlaşma yöntemiyle 72 milyon 986 bin 653,99 Türk Lirası idari para cezası uygulandı.

Rekabet Kurumu'nun resmi internet sitesinden yapılan son dakika açıklamasına göre, "Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ Hakkında Yürütülen Soruşturmaya İlişkin Nihai Kararın 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 49. Maddesi Uyarınca Açıklanması" başlıklı açıklamada soruşturma sürecinin sona erdiği kaydedildi.

Şirketin, alıcılarının yeniden satış fiyatını belirleyerek Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik yürütülen soruşturma sonuçlandı.

Kurul, şirketin, alıcılarının yeniden satış fiyatlarını belirleyerek kanunu ihlal ettiğini kararlaştırırken, firmanın sunduğu uzlaşma metni kabul edildi.

Bu noktada teşebbüse verilecek idari para cezasında uzlaşma nedeniyle yüzde 25 indirim uygulanırken, kesilen ceza tutarı 72 milyon 986 bin 653 lira olarak belirlendi.

Rekabet Kurulu, ürünlerinin marketlerdeki satış fiyatlarını belirleyerek rekabeti önleyici harekette olduğu öne sürülen üretici ve tedarikçi konumundaki firma hakkında, mayıs ayında soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sürecinde firma tarafından kurula gönderilen uzlaşma metninde, ihlalin varlığı ve kapsamı ile uzlaşma ara kararında öngörülen azami idari para cezası kabul edildi.

Rekabet Kurulu'nca bugün alınan karara göre; firmanın 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 'Rekabeti sınırlayıcı anlaşma, uyumlu eylem ve kararlar' başlıklı 4'üncü maddesini ihlal ettiği tespit edildiği saplandı.

Bu kapsamda uygulanması gereken 97 milyon 315 bin 538,65 Türk Lirası idari para cezasında, yüzde 25 indirim yapılarak, 72 milyon 986 bin 653,99 Türk Lirası para cezası ile soruşturma uzlaşma ile sonlandırıldı. 

Böylece Rekabet Kurulunun 18.05.2023 tarihli ve 23-23/437-M sayılı kararı uyarınca sürdürülen soruşturmanın uzlaşma ile sonlandırılmasına gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde  Ankara  İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere OYBİRLİĞİ ile karar verildiği belirtildi.

KKM hesaplarında bir haftada 74,6 milyar TL’lik rekor düşüş yaşandı!

TOKİ bu ildeki yeni projesini 30 Ekim'de ihaleye çıkarıyor! 

Kartepe'de 2 adet arsa satıyor! Konut ve ticaret imarlı arsaların ihalesi 26 Ekim'de! 


Geri Dön