Ekonomi

Rekabet Kurulu’ndan makarna devi için flaş karar! Nuh'un Ankara Makarnası ve İs-Ra Gıda'ya soruşturma

Rekabet Kurulu, Nuh'un Ankara Makarnası şirketi hakkında, rekabeti önleyen faaliyetlerde bulunduğu iddiası ile ilgili soruşturma başlattı. İşte detaylar...Yapılan ön araştırmada elde edilen bilgilere göre; belge aynı zamanda yapılan ve ardından elde edilen tespitleri tartışma içerisine alan kurul, bulguları ciddi ve yeterli derecede önemli buldu

Rekabet Kurulu, 7 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen toplantısında teşebbüsün ve distiribütörlerinin, alıcı kişilerin tekrardan satış fiyatını belirlemeye yönelik eylemleri ile tabi olduğu kanunu ihlal ettiği gerekçeli iddialarını gündeme aldı. Yapılan ön araştırmada elde edilen bilgilere göre; belge aynı zamanda yapılan ve ardından elde edilen tespitleri tartışma içerisine alan kurul, bulguları ciddi ve yeterli derecede önemli buldu. Rekabet Kurumu tüm bunların doğrultusunda Nuh'un Ankara Makarnası firması ve distiribütörleri hakkında, soruşturma açılmasına karar verdi. 

Bunların yanında Rekabet Kurulu, İs-Ra Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama hakkında soruşturma açılmasında karar kıldı.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yazılı bir şekilde yapılan açıklamaya göre, Nuh'un Ankara Makarnası Sanayi'nin ve distribütörlerinin, alıcıların tekrardan satış ücretini belirlemeye yönelik eylemleri ile Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili olan maddesini ihlal ettikleri gerekçesi ve iddiası üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlanmış oldu.

iPhone kullanıcılarına bekledikleri haber geldi! iPhone 14 ne zaman çıkacak? iPhone 14 modelleri ve iPhone 14 fiyatları

Emeklilikte Yaşa Takılanlar’a üzücü haber geldi! Herkesin emekli olması mümkün değil

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş kıyamet öncesi farklı bir yol izledi! Altın mı, dolar mı, euro mu, TL mi?