Teknoloji

Reklamlı Netflix'in Fiyatı Belli Oldu! 14 Ekim 2022 fiyat listesi...

Netflix'in son birkaç aydır kullanıma sunduğu premium reklam hizmeti bugün resmen açıklandı. Planların ilk satışa çıkacağı ülkeler ve fiyatlar da açıklandı. Bu paketle ilgili bazı bilgiler daha sonra ortaya çıktı, ancak Netflix bu paketlerin ne zaman ve hangi ülkelerde kullanıma sunulacağı konusunda sessiz kaldı

Bu yılın başlarında, dünyanın en büyük dizi ve film yayın platformlarından biri olan Netflix, uzun süredir mücadele ettiği reklam abonelik sistemini hayata geçirdi. Bu paketle ilgili bazı bilgiler daha sonra ortaya çıktı, ancak Netflix bu paketlerin ne zaman ve hangi ülkelerde kullanıma sunulacağı konusunda sessiz kaldı. Bugünkü basın toplantısında Netflix yetkilileri, platformun yeni reklam tazminat planını resmen açıkladı. Planların neler sunduğuna ve fiyatlarına daha yakından bakmak için okumaya devam edin...

Bugün yapılan basın toplantısında Netflix yetkilileri, platformun yeni reklamlı premium planını resmi olarak tanıttı. Gelin hep birlikte planın bizlere neler sunduğuna ve fiyatına yakından bakalım.

BAZI İÇERİKLER BULUNMAYACAK!

Basın açıklaması, reklamlı Premium planın 3 Kasım'dan itibaren 12 ülkede kullanıma sunulacağını duyurdu. Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Meksika, Güney Kore, İspanya, İngiltere ve ABD'de sunulan paketlerin fiyatı 6,99 ABD Doları. Bu noktada Netflix stratejik bir hamle yaptı ve reklam planını Disney+'ın reklam programından bir ay önce ve 1 dolar daha az teklifle sunacak.

Platformdaki tüm içeriğin yüzde 5 ila yüzde 5'i başlangıçta reklamı yapılan planlarda mevcut değil.   Hangi içeriklerin eksik olacağına dair bir açıklama yok ancak kullanıcılar en popüler içeriklerin bu planla görüntülenemeyeceğini söylüyor. 720p çözünürlükte aynı anda izlenebiliyor. Reklamların gösterilebilmesi için de içerikleri indirme hizmeti devre dışı olacak.

1 SAATLİK İÇERİKTE 4 DAKİKA REKLAM!

Açıklamada reklam konularına da değinildi. Reklam paketi olan bir kullanıcı, izledikleri her saat içerik için yaklaşık 4-5 dakika reklam görecektir. Netflix'in planı, saatte 10-20 dakika reklam gösteren TV'nin aksine biraz daha adil görünüyor. Ayrıca reklamların yaklaşık 15-30 saniye sürdüğünü ve atlanamayacağını da sözlerine ekledi. Şirketin, bu reklamları içeriğin nispeten sessiz kısımlarına yerleştirerek görüntüleme deneyimini sağlam tutmaya çalıştığı tahmin ediliyor.

Bu yeni Netflix reklam abonelik sisteminin ülkemizde ne zaman tanıtılacağı konusunda henüz bir bilgi yok. Ancak tahminlere göre bir Netflix reklam aboneliği yurt içinde 25-30 TL fiyatla satılabilir.

NETFLIX 14 EKİM 2022 FİYAT LİSTESİ

Temel Plan: Aylık 45,99 TL – Tek cihaz, 480p Çözünürlük
Standart Plan: Aylık 69,99 TL – İki cihaz, 1080p Çözünürlük
Özel Plan: Aylık 93,99 TL – Dört cihaz, 4K + HDR Çözünürlük

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: https://www.netflix.com/tr/

Android 13 güncellemesi alacak Samsung akıllı telefonlar!
Başkasına ait videoyu YouTube’a yüklemenin cezası!
Apple'dan yeni hamle! Şimdi bankalar düşünsün!