Kent Haberleri

Rekor sayıda itfaiye eri alınacak! KPSS puanı düşük olanlar itfaiye eri olabilecek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi 100 itfaiye eri alacağını duyurdu 100 itfaiye eri alımına ilişkin detaylar belli olmaya başladı. İşte merak edilenler... Enkaz altında bulunan depremzedeleri kurtarmak adına çalışan görevliler canla başla mücadele etti

Türkiye’de büyük bir yıkıma sebep olan ve 9 saat arayla iki defa yaşanan Kahramanmaraş depremlerinden sonra birçok itfaiye görevlisi yardıma koştu. Enkaz altında bulunan depremzedeleri kurtarmak adına çalışan görevliler canla başla mücadele etti.

Yaşanan deprem sonrası tüm şehirlerdeki personeller 10 kente dağıldı. Depremin ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi 100 itfaiye eri alacağını duyurdu. 100 itfaiye eri alımı ile ilgili ayrıntılar belli olmaya başladı. Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev alacak personellerin alımlarına ilişkin tüm detaylar belli oldu.

Peki, aranan şartlar neler? İşte detaylar...
 

657 Sayılı Devlet Memurları Yasası’na tabi olarak istihdam edecek itfaiye personelleri ile ilgili alımların tümü belediye bünyesinde gerçekleştirilecek. Belediyede görev yapacak itfaiye eri alımları için başvuru koşulları belli oldu.

İTFAİYE ERİ BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR

Başvuru yapmak isteyenlerin öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması isteniyor. Kamu haklarından mahrum olamamak, yapılacak olan güvenlik soruşturması ve arşiv taramasından olumlu sonuç almış olmak gerektiği belirtildi. Erkek adaylar için askerlik hizmetimi yerine getirmiş olması gerektiği vurgulandı. 657 Sayılı Devlet Memurları Yasası’nın 48’inci maddesinde şartları taşımak gerektiği bildirildi.



Başvuru yapmak isteyenler için eğitim, KPSS, yaş, boy, sürücü belgesi ve benzeri koşullar üzerinden alımları yapılacak ve 2022 KPSS puanı baz alınacak. Lisans seviyesinde P93 puan türü üzerinden en az 60 puan almış olmak koşullar arasında yer alıyor.

Sınavın yapılacağı tarih itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak gerektiği ve boy şartının erkek adaylarda 167 cm kadınlarda ise 160 cm boydan kısa olunmaması gerektiği belirtildi. Ayrıca, adayların en az B sınıfı ehliyet belgesine sahip olması gerektiği bildirildi.


İTFAİYE ERİ BAŞVURU TARİHİ

İtfaiye eri ilanına başvuru tarihi 27 – 31 Mart 2023 tarihlerinde mesai bitimine kadar yapılabiliyor. Başvuru adresi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Dairesi Başkanlığı Ata Eğitim Merkezi- Halkkent Mahallesi Aşık Veysel Bulvarı No: 3 Toroslar/Mersin’e bizzat başvuru yapılması gerektiği ifade edildi. 100 itfaiye personeli alımı verilen adımların doğru şekilde tamamlanması ile yapılabiliyor. Gereken tüm şartların detaylı şekilde açıklaması belediyenin internet sitesinde yer alan başvuru kılavuzunda yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Başvuran herkese binlerce liralık yardım yapılacak! Bu parayı hemen alın!    

EYT’lilere beklenen haber! AK Partili isim beklenen açıklamayı yaptı!

Depremi fırsat bilip bakın ne yaptılar! Olanları öğrenince dudaklarınız uçuklayacak!