Genel

Remax, Ayvalık'ta 1 Temmuz'da çöp toplayacak!

Remax, 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü Şirinkent İpek Restaurant önünden başlayarak, Yörük Mehmet Tesisleri'ne kadar olan güzergahta çöp toplayacak...

Remax, 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü Şirinkent İpek Restaurant önünden başlayarak, Yörük Mehmet Tesisleri'ne kadar olan güzergahta çöp toplayacak. Remax çevreyi seven, doğaya saygılı, temiz Ayvalık isteyen gönüllü herkesi bu sosyal sorumluluk projesine davet ediyor.

Emlak sektörünün öncüsü Remax, toplumsal ve sosyal projelerde de aktif çalışmalarla gündem oluşturmaya devam ediyor.

Bu kapsamda “Temiz bir Ayvalık için” sloganıyla Ayvalık sahilinde çöp toplama etkinliğini organize eden Ayvalık Remax Liman ofisinden Broker Manager Kutsal Karan, "Bu tip sosyal sorumluluk projeleri planladığımız gibi çeşitli periyotlarda farklı etkinliklerle devam edecek" dedi. 

Karan, taşınmaz yönetmeliğiyle çehre değiştiren mesleğin özellikle de markalı emlakçıların bu tip sosyal sorumluluk projeleriyle, emlakçılara karşı olan ön yargıların yıkılabileceğini belirtti. 

Karan, Ayvalık gibi hem tarihi hem kültürel hem de doğal zenginliğe sahip emsalsiz bir bölgenin özellikle yaz döneminde özel olarak korunmasına büyük ihtiyaç olduğunu söyledi. 

KISACA AYVALIK 
Tarihte Cisthna, Taliani ve Kydonia olarak adlandırılmış çok eski bir yerleşim merkezi olan Ayvalık’a ilk yerleşenler, Misyalılar olmuş. Ayvalık ve çevresi İ.Ö. 330-30 yılları arasında Makedonyalıların, M.Ö. 30 - M.S. 395 arası Romalıların, M.S. 395 – 1453 arasında Bizanslıların hâkimiyetinde kalmış. Fatih Sultan Mehmet’in Midilli’yi almasıyla bölgede korsanlık sona ermiş, deniz güvenliği sağlanmış ve civar adalarda yaşayan halk, Ayvalık ve Cunda adasına yerleşmiş ve Ayvalık’ı bir kent haline getirmiştir. 19 ve 20. yüzyılın başlarında en parlak dönemini yaşayan Ayvalık’ın kentsel dokusu neo-klasik mimarinin ender örneklerinden biridir. Kentin yerleşim düzeni amfi tiyatro şeklinde olup dar cadde ve sokaklar ve birbirine bitişik evler ve bu doku içinde yükselen kiliseler göze çarpmaktadır. O dönemde inşa edilen 12 kiliseden 7 tanesi günümüze kadar gelebilmiş. Ayos AthanasiosKilisesi (1840), (Küçükköy Merkez Camii)Taksiyarhis Kilisesi (1844), (Taksiyarhis Müzesi) Aya Triada Kilisesi (1846), (Günümüzde bir işlevi yok)Kato Panagia Kilisesi (1850), (Hayrettinpaşa Camii)Ayos Yannis Kilisesi (1869), (Saatli Camii) AyosYorgos Kilisesi (1880) (Çınarlı Camii) ve PortaitissaKilisesi’dir (1890). (Özel Mülkiyet). Nüfusun önemli bir bölümünü,  30 Ocak 1923 tarihinde Lozan Barış Antlaşması kapsamında, mübadele ile gelen Girit ve Midilli kökenli ailelerden oluşmaktadır. 19. yy dan günümüze, zeytine dayalı endüstrinin (zeytinyağı ve sabun fabrikaları) hakim olduğu Ayvalık, Nisan 2017’de ‘Endüstri Peyzajı’ başlığı ile UNESCO’nun geçici miras listesine girmiş, kalıcı listeye girmesi için çalışmalar devam etmektedir. Özenle koruduğu kültürü, benzersiz mimarisi,  Tabiat Parkı, poyrazın Kaz Dağlarından getirdiği oksijenin sağladığı temiz havası, 22 adası, su altı florası ve faunası, sanatçılara ilham veren atmosferi, özgün mutfağı ile özellikle büyükşehirde yaşayan insanların sürekli yaşamak için tercih ettiği bir kent olmaktadır.