29 / 04 / 2024

Renault açıkladı! Renault, Bursa'da 4 yeni model üretimi yapacak...

Renault açıkladı! Renault, Bursa'da 4 yeni model üretimi yapacak...

Fransız otomobil üreticisi Renault, gelecek senelerde üretim maliyetlerini önemli ölçüde düşürmeyi ve Bursa’daki fabrikasında dört yeni model üretmeyi planlandığını açıkladı. İşte haberin detayları...



Firmadan yapılan açıklama kapsamında, araç başına üretim masraflarını düşürmenin planladığı kaydedildi. Yapılan açıklamada, “Renault Grubu 2027'ye kadar araç başına üretim maliyetlerini içten yanmalı araçlarda yüzde 30, elektrikli araçlarda ise yarı yarıya azaltmayı istiyor” ifadesi belirtildi.

Yapılan yeni planın Renault'u daha esnek, daha verimli ve daha rekabetçi hale getireceğine dikkat çekilen açıklama doğrultusunda, yeni modellerin geliştirme süresinin de 3 yıldan 2 yıla indirileceği bildirildi.

Renault Grubu tesislerinde 8 yeni Renault aracın üretileceğinin hatırlatıldığı açıklam, "Renault’un Türkiye'deki Bursa tesisinde 2027'ye kadar dört yeni modelin üretiminin planlandığı” açıklandı.

RENAULT TÜRKİYE'DE NE ÜRETİYOR?

Oyak Renault, Türkiye'de seri olacak şekilde  motor üretimi ve ihracatı yapan tek otomobil fabrikası olma özelliğini taşımaktadır.  Marka ayrıca, mekanik fabrikasında şasi, vites kutusu, batarya ve motor üretim faaliyetleri yapmaktadır.

RENAULT'TA KAÇ KİŞİ ÇALIŞIYOR?

Firmada  yaklaşık olarak, 5500 çalışan bulunmaktadır. Türkiye'nin otomobil ihracatının üçte birini karşılayan, Oyak Renault, üretim zamanlarında sürdürülebilirlik ilke ve uygulamalarına büyük önem veriyor. 

Renault açıkladı! Renault, Bursa da 4 yeni model üretimi yapacak...

RENAULT HANGİ ÜLKEDE ÜRETİLİYOR? 

Renault,, ülkemizde Fransız arabası dendiği zaman akla ilk olarak gelen marka  Renault olmaktadır.  Buna göre, 1898 senesinde kurulan Renault günümüzde en kapsamlı araç markaları arasında yer alıyor.. Renault dışında Alpine, Bugatti, Citroen ve Peugeot Fransa'daki diğer önemli araç üreticileri arasında bulunmaktadır.

OTOMOBİL SATIŞLARI HAKKINDA

Günümüzde otomobil satışlarına bakıldığı takdirde, kasım ayı içerisinde en çok satışı yapılan  marka 11 bin 471 ile Renault daha sonra ise 8 bin 581 satışla Fiat ve 6 bin 699 satışla Volkswagen olduğu belirtildi.  Hyundai ise, 5 bin 373 satışla dördüncü sırada yer alırken  Toyota, 5 bin 71 satışla beşinci sırada yer aldığı kaydedildi.

RENAULT  MARAK KİMİNLE BİRLEŞTİ 

Renault kiminle birleşti? Fiat ve Renault'un birleşmesi ile  beraber  dünyanın güncel olarak en büyük üçüncü küresel otomotiv üreticisi, Fiat-Renault başlığı altında oluşturulmuş olacak.

Kasım ayında en çok satılan otomobil markaları açıklandı

Renault'tan yeni kampanya! 100 bin TL'ye varan takas desteği ve yüzde 0,99 faiz fırsatı!

Renault hedeflerini açıkladı! Elektrikli araç birimlerinin gelirleri yükselecek...

Renault ve Dacia dev Kasım kampanyalarını duyurdu! Clio, Megane, Koleos, Duster 140 bin TL'ye varan indirimlerle satışta


Geri Dön