03 / 05 / 2024

Renault açıkladı! Yeni SUV modeli 1,5 milyona satılacak..

Renault açıkladı! Yeni SUV modeli 1,5 milyona satılacak..

Otomotiv sektörü alanında değişimlerin yaşandığı bu son günlerde Renault piyasayı kasıp kavuracak bir model ve fiyat ile geliyor. İşte markanın SUV modeli, 1,5 milyona satılacağı duyuruldu. İşte markanın açıklaması ve haberin detayları... 



Fransız dev otomobil markası Renault, piyasaya süreceği yeni modeliyle gündeme geldi. Megane E-Tech fiyatına daha büyük ve 625 km menzilli yeni Renault SUV, araba sevenleri, araba almayı düşünenleri heyecanlandırdı. “Dolubatarya” hesabı sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla Renault’un bu SUV modeline ilişkin bilgiler verdi.

YÜZDE 10 ÖTV AVANTAJI MEVCUT

Otomotiv sektörünün önemli markalarından biri olan Renault, Scenic modelini C segment elektrikli SUV olarak piyasaya yeniden sürmeye hazırlanıyor. Bu modelin Avrupa fiyat listesi yayımlanırken ülkemizde ise %10 ÖTV avantajı sayesinde elektrikli Megane kadar ucuza satılabilecek.

Renault açıkladı! Yeni SUV modeli 1,5 milyona satılacak..

GİRİŞ SEVİYE PAKETİ 42.470 EURO

Söz konusu model, 120 kW (170 HP) motor, 60 kWh batarya, 430 km menzil, 130 kW DC şarj desteğine sahip. Öte yandan Renault Scenic EV60, giriş seviye Evolution paketi 42.470 euro fiyatı ile karşımıza çıkacak. Ayrıca bu modelden 2.500 euro daha pahalı olan Techno paketi ise farklı detaylar ile çıkacak. Bu detaylar kapsamında arasında bulunan LED ön farlar, 9 inç yerine 12 inç bilgi-eğlence ekranı, ön-arka park sensörleri, ısı pompası ve filmli arka camlar olacak.

Tüm bunlar dışında da 160 kW (220 HP) motor seviyesi,  87 kWh batarya ve  625 km menzil ile 150 kW DC şarj hızı doğrultusunda alıcıların karşısına gelecek  olan Scenic EV87 ise en az  donanımda 47 binası 970 euro rakamı ile piyasaya çıkacak.  Ayrıca bu fiyatlar KDV dahil Avrupa fiyatı olacak. Markanın büyük bataryalı modeli %10 ÖTV ile ülkemizde satılacak.

TESLİMATLAR YAKINDA BAŞLAYACAK

Yapılan açıklama kapsamında, Renault, Avrupa'da ön sipariş alımına başlarken birkaç ay içerisinde de teslimatlarına başlayacak. Türkiye'ye gelmesi ise 2024 yılının sonuna tekabül edebilir. Dolayısıyla söz konusu yüzde 10 ÖTV dilim matrahı içerisinde kalacak mı henüz bilinmiyor. Lakin yapılan son indirimlerle yeni modelin küçük kardeşi Megane E-Tech ile aşağı yukarı aynı fiyattan satılmasının önünde herhangi bir engel yer almamaktadır.

Renault duyurdu! Dacia Duster Renault Duster olacak...

Renault açıkladı! Renault, Bursa'da 4 yeni model üretimi yapacak...

Kasım ayında en çok satılan otomobil markaları açıklandı


Geri Dön