01 / 05 / 2024

Renault duyurdu! Dacia Duster Renault Duster olacak...

Renault duyurdu! Dacia Duster Renault Duster olacak...

Renault, "Uluslararası Oyun Planı 2027" doğrultusunda, Türkiye'de 4 yeni model üreteceğini açıklayarak, hedefini SUV sınıfında liderlik olarak belirlediğini ve Dacia Duster üretimini de Türkiye'de Renault Duster adı ile yapacağını kaydetti. İşte haberin detayları...



Renault, "Uluslararası Oyun Planı 2027" kapsamında, Renault markasını Türkiye'de pazar lideri yapma ve Türkiye'yi Avrupa dışında, dünyanın diğer noktalarına da ihracat yapan bir merkez haline getirme hedefini açıkladı. 2027 senesine kadar Türkiye’de üretilecek 4 yeni modelin ilki yeni kostümüyle Duster oldu. Renault logosunu ızgarasına yerleştiren Duster artık Türkiye’de de üretilecek.

dunya.com'da yer alan habere göre; 2024’ün yarısında ülkemizde de satışa sunulması beklenen modelle birlikte Renault’nun tek hedefi SUV sınıfında liderlik. Daha önce SUV tarafında Austral’den önce beklentilerin hep altında kalan marka Duster ile birlikte işleri başka noktaya getirme peşinde. Öte yandan, Türkiye’de yapılan üretimlerde elektriğin olmaması Türkiye’nin ihracat yönünün Avrupa yerine diğer pazarlara yöneldiğini hissettirse bile hibrit versiyonların olacak. Renault, 2027 senesine  kadar Türkiye'deki satışlarının 1/3’ünün elektrikli veya hibrit olmasını hedeflemektedir.

 Renault duyurdu! Dacia Duster Renault Duster olacak...

BURSA'YA ÖNEMLİ YATIRIM GELECEK

Ödüllü Bursa Oyak Renault fabrikası, marka açısından da çok önemlidir. Üretilecek modeller için toplamda 400 milyon euronun üstünde yatırım yapılacağı kaydedilirken, Duster haricinde üretilecek modellerin ikisi SUV olacak diğeri de muhtemelen Clio’ya devam modeli olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul’da gerçekleşen basın konferansında  Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive “Renault, güçlü ve güvenilir ortağı OYAK ile birlikte 54 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteriyor. Buna göre, Renault ve OYAK beraber 7,5 milyondan çok otomobil üretti ve Türkiye'deki her 7 otomobilden biri Renault logosu taşımaktadır.

Bu süreçte, ‘Uluslararası 2027 Oyun Planı’ için Türkiye değerli merkezlerimizden biri ve büyük rolü var. Markanın hedefi , Türkiye'de pazar lideri olmak, markanın yeni ürünlerle güçlendirmek, özellikle SUV segmentinde güçlü bir varlık geliştirmek, hibrit ve elektrikli araçlara dayalı bir elektrifikasyon stratejisi uygulamak. Bursa fabrikası sadece Avrupa'nın değil, tüm dünyanın diğer ülkelerinin de ihracat merkezi haline getireceğiz” diye belirtildi.

Renault ve Dacia dev Kasım kampanyalarını duyurdu! Clio, Megane, Koleos, Duster 140 bin TL'ye varan indirimlerle satışta

Yeni Dacia Duster, Bursa'da üretilebilir! Peki fiyatları düşecek mi?

Dacia’dan otomobil severlerin yüzünü güldürecek fiyat! İşte 27 Eylül 2022 fiyat listesi...


Geri Dön