Otomobil

Renault hayranları bu habere çok üzülecek! Yüzde 12 zam geldi! İşte yeni fiyatı

Döviz kurunda meydana gelen yükselişle beraber otomobil markaları peş peşe zam yapmayı sürdürüyor. Haziran ayının başında yüzde 4-5 seviyesinde zam yapan Renault, Aradan 9 gün geçtikten sonra yüzde 12 civarında bir yükseliş daha yaptı.Hammadde fiyatlarının artması ve döviz kurunun direk etki ettiği sıfır araç üretim maliyetlerini de büyük oranda etkiliyor

Özellikle sıfır araç piyasasında meydana gelen zamların önüne geçilemiyor. Hammadde fiyatlarının artması ve döviz kurunun direk etki ettiği sıfır araç üretim maliyetlerini de büyük oranda etkiliyor. Özellikle pandemiden sonra oluşan çip üretiminin durması ile başlayan zam furyasına henüz 'dur' denilememişken, Renault'tan kullanıcıları üzen haber geldi. İşte detaylar.

Seçim bitmesinin ardından kurdaki rekor yükselişleri, otomobil fiyatlarında zam furyasına sebep oldu. Renault marka araçlara haziran başında kur zammı uygulanmıştı. Kurdaki çıkış sert bir şekilde sürdükçe bugün yeni bir zam daha yapıldı. Haziran başında yüzde 5’lik bir yükselişe gidilen Renault araçlara şimdi de yüzde 12’lik bir zam geldi.

Gazeteci Emre Özpeynirci, yükselen döviz kurunun tesiriyle Renault fiyatlarına yapılan zammı ilan etti.

Renault hayranları bu habere çok üzülecek! Yüzde 12 zam geldi! İşte yeni fiyatı

'YÜZDE 12 ARTIRDI'
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özpeynirci, "Renault'a ortalama %12, Austral'a %21 zam Haziran başında %4-5 seviyesinde zam yapan Renault, şimdi de fiyatlarını ortalama %12 yükseltti. Haziran başı zam uygulanmayan Austral fiyatı ise %21 yükseldi" dedi.

Özpeynirci, "Böylece, Nisan bitiminde 250 bin TL ön ödeme yapıp sipariş veren 500 kişiden sadece 100'ü aracı zam olmadan 1 milyon 190 bin TL'den başlayan fiyatla elde edebildi. Geri kalan 400 kişi ise maalesef ki, araçları zam uygulanmış olarak 1 milyon 435 bin TL'den başlayan fiyatlarla teslim alacak. Bu hususta birçok şikayet alıyoruz, gözler Renault'ta" ifadelerini kullandı.

İŞTE ARAÇLARA UYGULANAN ZAM ORANLARI

Özpeynirci’nin ilettiğine göre araçlara gelen zam oranları şöyle:

Tailant: 80 bin TL (ÖTV baremsiz)

Clio: 79 bin 500 TL (ÖTV baremsiz)

Captur: 120 bin TL

Megane Sedan: 110 bin 500 TL

Austral: 245 bin TL

Koleos: 173 bin TL

Zoe: 120 bin TL

Dacia; Sandero 82 bin TL

Jogger 94 bin TL

Duster 98 bin TL

Kaynak: www.renault.com.tr

EDİTÖR NOTU:  Bu haber 09 Haziran 2023 tarihinde saat 19:01'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 23.47 Türk Lirası, euro 25.26 Türk Lirası, altının gramı ise 1501 Türk Lirası değerinde.

Yeni yükselme Stacks (STX)'den geldi! Değeri yüzde 30 arttı

WhatsApp'ın yeni özelliği çok konuşulacak

Milyonlarca emekli ve memur gelecek haberi bekliyor! Açıklanan rakamlar herkesi şaşırttı