01 / 05 / 2024

Renault hedeflerini açıkladı! Elektrikli araç birimlerinin gelirleri yükselecek...

Renault hedeflerini açıkladı! Elektrikli araç birimlerinin gelirleri yükselecek...

Renault, halka arzını planladığı elektrikli araç birimi için 2025 yılında gelirin 10 milyar Euro ve 2031'de ise 25 milyar Euro'ya çıkacağı tahmininde bulundu. İşte haberin ayrıntıları...



Fransız otomobil üreticisi Renault, gelecek sene halka arzını planladığı elektrikli araç birimi Ampere'nin 2025'te gelirinin 10 milyar Euro (10.8 milyar dolar) olacağı belirtilerek ve 2031 yılında ise 2 katından fazla yükselerek 25 milyar Euro'ya yükseleceği tahmin edilmekte.

Renault, yatırımcılarla yapacağı görüşme öncesinde elektrikli araç birimi için 2025 yılında başabaş kâr ile zarar ve 2030'da en az yüzde 10 faaliyet kâr marjı tahminlerini de içeren finansal hedeflerini duyurduğunu açıkladı.

Şirket tarafından, yatırımcı gününde 2024 bahar aylarında planladığı halka arz için destek toplamayı da ümit ediyor. Elektrikli araç talebinin azalması, piyasanın değişkenlik göstermesi ve Çin'de artan rekabet gibi sebep ile güçleşen halka arz planına dair bilgi sahibi olan kaynaklar, Reuters'a geçen ay verdikleri bilgide CEO Luca de Meo'nun 8 ile 10 milyar Euro arasında umduğu değerlemenin fazla iddialı olabileceğini kaydedildi.

RENAULT SAHİBİ KİM?

MAİS, Renault ile Dacia otomotiv firmalarının Türkiye Genel Distribütörü'dür. Firma sermayesinin yüzde 51'i OYAK Grubuna, yüzde 49'u Renault S.A.'ya ait şirkettir.

Renault hedeflerini açıkladı! Elektrikli araç birimlerinin gelirleri yükselecek...

RENAULT HANGİ ÜLKEYE AİT?

Ülkemizde aklımıza Fransız arabası denince ilk olarak muhtemelen Renault gelir. Renault, 1898 senesinde kurulan günümüzde en büyük araç markaları arasında yer alman şirkettir. Renault dışında Alpine, Bugatti, Citroen ve Peugeot Fransa'daki diğer önemli araç üreticileri arasında yer alır.

RENAULT TÜRK MALI MI?

Renault S.A., Fransız araç üreticisi. Otomobil, kamyon, traktör, tank, tren, uçak, motosiklet, bisiklet, otobüs gibi birçok farklı türde araç üretmektedir. Türkiye'de Bursa'da kurulu bulunan Oyak-Renault ortaklığı (yüzde 51) ile yatırımı bulunmaktadır.

RENAULT MOTORU NEREDE ÜRETİLİYOR?

Renault, 1969 senesinde Bursa'da kurulan OYAK Renault Otomobil Fabrikaları olarak senelik 360 bin otomobil ve 750 bin motor üretim kapasitesi ile Renault'nun Batı Avrupa dışında en yüksek kapasitesine sahip üretim tesislerinden biridir.

Renault ve Dacia dev Kasım kampanyalarını duyurdu! Clio, Megane, Koleos, Duster 140 bin TL'ye varan indirimlerle satışta

Renault ticari araçlar kapış kapış gidiyor! Bu aya özel 250 bin TL 12 ay vade, yüzde 3,49 faiz fırsatı!

Geri Dön