17 / 07 / 2024

Renault yeni Colt'un üretimi için düğmeye bastı! Yeni Colt ne zaman çıkacak kaç liradan satılacak?

Renault yeni Colt'un üretimi için düğmeye bastı! Yeni Colt ne zaman çıkacak kaç liradan satılacak?

Japon üretici Mitsubishi'nin ilk kez 1962 yılında üretmeye başladığı efsane modeli Colt, üretiminin sona ermesinden sonra yeniden yollara çıkmaya hazırlanıyor. Son olarak 2012'de üretilen B sınıfı model Renault tarafından yeniden üretilecek. İşte detaylar...


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Üretimine 2012 yılında son verilen Mitsubishi'nin B kompakt sınıfında yer alan Colt yeniden yollar açıkmaya hazırlanıyor. Renaul'un Bursa fabrikasında üretime başlanacak yeni Colt, 2023 yılında Türkiye yollarına çıkacak.

YAKIT TASARRUFLU MIVEC MOTORU VE GENİŞ İC HACMİYLE B SINIFINDA FARK YARATTI

Mitsubishi Colt benzinli bir araç olmasına rağmen MIVEC motor ve Cleartec teknolojisi (makyaj sonrası opsiyonel) sayesinde yakıt tasarrufu (5.8 lt/100 km - karma) sağlamasıyla dikkat çeken bir araç olmuştu. Aracın iç tavan mesafesi yüksek ve arka kısmında diz mesafesi geniş olması nedeniyle; özellikle arkada oturan yolcular için daha geniş ve ferah bir iç hacim sunuyordu.

Renault yeni Colt un üretimi için düğmeye bastı! Yeni Colt ne zaman çıkacak kaç liradan satılacak?

Colt'ta sunulan Cleartec teknolojisi ise şehir içi kullanımda yoğun trafikte ya da ışıkların bol olduğu trafikte bekleme durumlarında, vites boşa atılıp ayak debriyajdan çekildiğinde motor durduruyor. Tekrar debriyaja basıldığında motor alternatörden aldığı güçle çalışıyor ve aracın yola devam etmesini sağlıyor. Cleartec sistemi yakıt tasarrufu ve daha az karbondioksit salınımını sağlayan bir sistem olarak dikkat çekiyor.


Geri Dön