Sektörel

Reportage Türkiye’den İstanbul’a 1,5 milyar TL'lik dev proje! Afra Park'ta teslimler Aralık 2026'da!

Reportage Türkiye’nin ikinci projesi Afra Park, İstanbul Bahçeşehir 1. Kısım’da 1,5 milyar TL yatırımla hayata geçecek.

Uluslararası arenada ulaşılabilir, yenilikçi, lüks ve modern gayrimenkul geliştirme projeleriyle tanınan Reportage Properties’in Türkiye gayrimenkul pazarındaki markası Reportage Türkiye, Bahçeşehir’de inşa edeceği ikinci projesi Afra Park’ı duyurdu. 1,5 milyar TL yatırımla hayata geçecek proje, şirketinin İstanbul'daki ikinci büyük yatırımı olarak kayıtlara geçti. 

YATIRMCILARIN BAHÇELİ EV TALEBİ TÜRKİYE'YE YATIRIMI ARTIRDI!

Reportage Türkiye CEO’su Kemal Alamo, gayrimenkul geliştirme alanında 10 yıldır Avrupa merkezli yatırım ve uluslararası iş ortaklıklarıyla 4 kıtada faaliyetlerini sürdüren Reportage Properties’in bugün 12’si tamamlanmış toplam 46 projesi bulunduğunu, geçen yıl 1,3 milyar dolar satış başarısına ulaşarak 10 milyar dolardan fazla değere sahip küresel bir gayrimenkul geliştirme firması olduğunu aktardı.

Son yıllarda yaşanan dalgalanmaya karşın yatırım açısından güvenilir liman özelliğini koruyan ve ülke ekonomisinin büyümesinde büyük bir paya sahip olan Türkiye gayrimenkul pazarının Reportage Properties tarafından yakın takipte olduğunu belirten Kemal Alamo, Reportage Türkiye’nin kurulmasına ilişkin şunları dile getirdi: “Özellikle pandemi döneminde tüketici alışkanlıklarının villa tarzında bahçeli ev yönüne doğru evrilmesiyle Türkiye’de yapılanma kararı aldık.

İlk projemiz, İtalyan mimarisine uygun bir konseptle Bahçeşehir’de 44 bin metrekare alan üzerine 2,2 milyar TL yatırımla, 232 adet 4+1 formatta bahçeli sıra villalardan oluşan Sylvana İstanbul oldu.

Geçen sene 1 milyar TL ciro hedefimizi aştığımız European Properties ödüllü projemiz Sylvana İstanbul’un inşaatında yüzde 25’e eriştik ve yüzde 55’inin de satışını gerçekleştirdik. Sylvana İstanbul’u Aralık 2025 itibarıyla teslim etmeye başlayacağız.” dedi. 

BENZERSİZ VİLLA PROJESİ: ALFA PARK!

“İstanbul’da ikinci projemizi hayata geçiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Afra Park, gayrimenkul geliştirme
alanındaki vizyonumuzu tam olarak yansıtan bir proje olacak” diyen Kemal Alamo, projeyle ilgili şu bilgileri verdi. “Sakinlerine modern ve konforlu bir yaşam deneyimi sunmak için Avrupa mimarisiyle ustaca
tasarladığımız Afra Park, toplam 24 bin metrekare arazi üzerine 1,5 milyar TL yatırımla yeni nesil 177 adet sıra
ve müstakil villadan oluşacak.

Dış cephesini keyifli bir bahçe alanı ve aile yaşamı için çok çeşitli olanaklarla modern bir yaşam tarzının tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde titizlikle planladığımız projemizde 2+1’den 4+1’e kadar farklı büyüklüklerde villalar yer alacak.

Villaları, siteyi çevreleyen geniş bir parka bakacak şekilde stratejik olarak yerleştirileceğiz. İç mekânlar ise villa sakinlerinin kendilerini çevreleyen doğanın ve mimari tasarımın çekici karışımının tadını çıkarmaları adına benzersiz bir perspektife sahip olacak.

Villaların her odası geniş olup aile yaşantısının konforunu sağlayacak ünite özelliklerinden oluşacak. Afra Park’ın yüzde 7’sini peyzaja ayırıyoruz.

Metrekaresi ortalama 74 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunduğumuz Afra Park’ta, inşaat çalışmalarına 2025 yılı itibarıyla başlamayı ve teslimleri de Aralık 2026’da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” dedi. 

 

BAŞAKŞEHİR GAYRİMENKULDE YENİ CAZİBE MERKEZİ 

Afra Park’ı Bahçeşehir 1. Kısım’da inşa edeceklerini söyleyen Kemal Alamo, bölgeye ilişkin olarak şöyle konuştu: “Bahçeşehir, modern yaşam olanakları ve yenilikçi altyapısıyla dikkat çekerken Avrupa'nın en önde gelen sağlık merkezlerine olan yakınlığı, dünyanın dört bir yanından medikal turizm için tercih edilen saygın bir yer olması, İstanbul Havalimanı, hastaneler, üniversiteler, okullar, sosyal imkânlar ve alışveriş merkezlerine olan mesafesi ile villa hayatı sürdürmek isteyenlere cazip bir yaşam alternatifi vadediyor.

Bu özellikler, Bahçeşehir’i hem yaşam hem de yatırım yapmak için cazip bir lokasyon haline getirdiği için tercih ettik.” ifadelerini kullandı. 

AFRA PARK'TA 1,1 MİLYAR TL CİRO HEDEFLENİYOR

Kemal Alamo, “İlk hedefimiz, Sylvana İstanbul’un inşasını tamamlamak ve teslimlerine başlamak. Bu süreçte de eş zamanlı olarak Afra Park’ın inşasına başlayıp farklı projelere yelken açmak istiyoruz.

Afra Park ile hedefimiz 1,1 milyar TL ciro elde etmek, gelecek 3 yılda da yeni projelerimizde 1,6 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz.

Reportage Türkiye olarak yenilikçi konseptlerimiz ve özgün iş planımızla gayrimenkul geliştirme pazarında
farka imza atacağız.

Globalden aldığımız güçlü sermaye yapısı ve bu ülkemize olan inancımızla yeni yatırımlarımızı hızla hayata geçirmeye devam edeceğiz. Hem İstanbul’da hem de Türkiye’nin farklı şehirlerinde de marka projeler üretmeyi sürdüreceğiz. Bu bağlamda uluslararası standartlarda projeler geliştirmeye ve dünyanın her yanından yatırımcılar için cazip fırsatlar sunacağız.” dedi. 

İSTANBUL BÖLGE MERKEZİ HALİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Reportage Türkiye CEO’su Kemal Alamo gayrimenkul sektörünün, ülke ekonomisi için önem arz eden sektörlerin başında geldiğini ve birçok sektörü yakından etkilediğini söyledi. 

 ''Ülkemize döviz girdisi sağlayacak olan nitelikli yatırımlar için de daha çok marka projelere ve talebi karşılayacak daha çok gayrimenkul projesine ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. '' diyen Alamo İstanbul, Avrupa ile Asya arasındaki güçlü konumu ile bu anlamda Avrupa’nın gayrimenkul başkenti niteliğinde olduğunu aktardı.

Reportage Türkiye olarak yakın zamandaİstanbul’u bölge merkezi haline getirerek Arnavutluk ve Rusya’yı buradan yöneteceğiz, Portekiz ve Yunanistan’da geliştireceğimiz projelerin operasyon merkezi olarak İstanbul’u konumlandıracağız. Bu bakış açısıyla yabancı yatırımcıların da yönünü yeniden Türkiye’ye çekecek şekilde operasyonlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” dedi.