Genel

Resim Heykel Müzesi'nde tarihi eserler kaderine terkedilmiş!

Harap haldeki Resim Heykel Müzesi'nde bulunan değerli tabloların akıbeti muamma...

1985'te Mimar Sinan Üniversitesine tahsis edilen Dolmabahçe Sarayı'nın içindeki 2 katlı Veliaht Dairesi; Resim Heykel Müzesi olarak kullanılıyormuş. Tarihi daireyi gezen TBMM yönetimi, tahsisi kaldırmış. Başkanlık Divanı binaya el koymuş. Harap haldeki binada değerli tabloların akıbeti ise muamma. Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Meclis Başkanlık Divanı üyeleriyle müzeyi gezmiş ve "Özellikle gözlerinizle görmenizi istedim. Anlatsaydım bu kadar anlamazdınız. Çok üzücü bir manzara" diye yakınmış.

Bunlar bizim milli servetimiz neden restore edilmiyor
Tablolar neden depolarda saklanarak nem ve rutubetten yıpratılıyor
Lütfen görevinizi doğru yapın. Ya da o görevi layık olanlara teslim edin. Tarihine sahip çıkmayan milletlerin geleceği karanlık olur. Milli değerlerimize bile sahip çıkmıyoruz. Geçmişe verdiğimiz değer bu olmamalıydı. Kime kızıp kime hesap soracağız Herkes gücüne göre yağmalamış. Bunları yapanlar kim olursa olsun yargılanıp en ağır cezayı alması gerekir.
Tahsis edildiği üniversite ise daha da traji komik: Mimar Sinan Üniversitesi...
Sanata ne kadar değer verdikleri ortada. Üniversite de böyle yaparsa! "İmam cemaat" hikayesi... O üniversiteden Mimar Sinan ismi hemen geri alınmalı ki kemikleri sızlamasın.
Yazıklar olsun...

Bir milletin geleceği, geçmişine sahip çıkmasıyla belli olur.
Sanata, sanatçıya günümüzde verilen değere bakarsak bu manzaraya şaşırmamak lazım!
Hani nerede tarihe, kültür mirasına duyarlı Kültür Bakanı Ertuğrul Günay Kültür Bakanı Günay, İnönü Stadyumu ile şov yapacağına kendine bağlı olan yerlere sahip çık.

Kültür Bakanı olarak hemen araştırma başlatın. Dolmabahçe'de son yıllarda görev yapan müdür, amir, yetkililer-den hesap sorun! Bu tarihi korumayan, kollamayan, duyarsız kalan her kim ise derhal soruşturma açılsın.
Bakalım altından hangi yandaşlar çıkacak

Mehmet Şehirli/Sözcü