18 / 10 / 2024

Resmen açıklandı! Çiftçilere 76.7 milyon TL’lik mazot desteği müjdesi! 

Resmen açıklandı! Çiftçilere 76.7 milyon TL’lik mazot desteği müjdesi! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), üretime katkı sağlamak için başlattığı uygulama kapsamında toplamda 17 bin 288 çiftçiye 76 milyon 716 bin 900 TL mazot desteğinde bulundu. İşte çiftçilerin yüzünü güldüren destek ödemeleri ile ilgili detaylar...




Çalışmalarına hız kesmeden devam eden  Ankara  Büyükşehir Belediyesi (ABB), 2024 yılı güz döneminde üreticilere mazot desteği sağlama kararı doğrultusunda başvuru gerçekleştiren çiftçilere ödemeleri yaptı.

Pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, toplamda 17 bin 288 çiftçiye, 76 milyon 716 bin 900 Türk Lirası değerinde mazot desteği verildiği açıkladı. Söz konusu bu destek, başkent Ankara’nın kırsal bölgelerinde tarımsal faaliyetlerde bulunan üreticilerin mali yükünü hafifletmeyi ve üretimin devamlılığını sağlamayı hedefliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kırsal kalkınmanın desteklenmesine yönelik çalışmalarının devam edeceğini kaydetti. Yapılan açıklamada, “Yerli üreticilerimize destek ile kırsal kalkınmanın öncüsü olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verilirken, ayrıca yerel tarımsal üretimin önemine dikkat çekildi. 

Resmen açıklandı! Çiftçilere 76.7 milyon TL’lik mazot desteği müjdesi! 

Yatırdığı destek ödemeleriyle yüzleri güldüren Ankara Büyükşehir Belediyesi bu tür desteklerle yalnızca üreticilere değil, aynı zamanda Ankara’nın ekonomik yapısına da katkıda bulunmayı hedefliyor. Yerel üreticilerin maliyetlerini azaltarak ürün verimliliğini artırmayı ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedefleyen söz konusu bu mazot desteği, üreticilerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri olan yüksek girdi maliyetlerine bir çözüm sunuyor. Mazot desteği, tarım faaliyetlerinde en önemli maliyet kalemleri arasında yer alan yakıt ihtiyacını karşılayarak, çiftçilerin tarlalarını daha verimli kullanmalarına olanak tanıyor.

Tarım sektöründe atılan bu adımlar, başkent Ankara'nın hem yerel gıda üretimine katkıda bulunması hem de istihdam yaratılması açısından büyük öneme sahip.

TEMEL DESTEK MÜJDESİ

Tarım ve Orman Bakanlığı bitkisel üretimde ve hayvancılıkta destekleme modelinde değişikliğe gitmişti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre söz konusu destekler ilk kez 3 yıllık dönem için açıklandı. 

Mazot ve gübre desteği yerine temel destek ödeneceği belirtilirken ÇKS kaydı olan her çiftçi temel destekten faydalanacağı da kaydedildi.

Tokatköy Kentsel Dönüşüm projesine başvuru yapamayanlara müjde! Yeni başvuru hakkı tanındı!

TOKİ’den 886 konut için teslim müjdesi! İki proje daha sahiplerine teslim ediliyor!

Tebernüş Kireçci uyardı: Kentsel dönüşüm destekleri beton ve çimento fiyatlarına endekslenmezse projeler yarım kalır!


Geri Dön