Kent Haberleri

Resmen açıklandı! Herkesin hesabına tek tek para yatacak! Hesabınızı kontrol edin!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için AFAD tarafından açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce açıkladığı depremzedelere yönelik 10 bin lira tutarındaki konut başı destek ödemelerinin başladığı belirtildi.  AFAD'dan konuya ilişkin açıklama geldi

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzede vatandaşlar için ilk etapta hane başına 10 bin lira destek ödemesi yapılacağını duyurmuştu. AFAD'dan konuya ilişkin açıklama geldi.

Hasar tespit çalışmalarının sahada devam ettiği, çalışmalar sonuçlandıkça ödemelerin yapılacağı belirtilen AFAD açıklamasında; ödemelerin AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit bilgileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirildiği ifade edildi. Aynı zamanda, şu ana kadar 337 bin 933 konutta hasar tespitin tamamlanarak ödemelere başlandığı belirtildi.

İşte detaylar...

DEPREM YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIYOR?

Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru koşulu aranmadığı, destek ödemelerinin Ziraat Bankası'nda hesabı bulunanların doğrudan hesabına, hesabı bulunmayanların ise TC kimlik numaralarına yapılacağı belirtildi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İÇİN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI BEKLENİYOR

Depremden etkilenen on kentte kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacak. Önümüzdeki günlerde konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı yayımlanacak. Buna göre, deprem bölgelerinde olağanüstü hal ya da mücbir neden ilan edildiği için işini yapamayacak firmalar, çalışanları için kısa çalışma ödeneği başvurusu yapılabilecek. Kısa çalışma ödeneği mevcut durumda 90 gün süreyle yapılabiliyor. Fakat bu durum Cumhurbaşkanlığı Kararı ile tekrar düzenlenebilir.

4 BİN LİRAYA KADAR DESTEK

Kısa çalışma ödeneği sigortalının son bir yıllık prime esas kazancı dikkate alınarak hesaplanan günlük brüt kazancın yüzde 60 oranı kadar ödeniyor. Brüt asgari ücret üzerinden ödenecek maaş kısa çalışma ödeneği yaklaşık 4 bin TL olarak belirlendi. Deprem bölgesindeki kentlerde nakdi ücret desteği de verilecek. Afet sebebiyle ücretsiz izne çıkarılma veya işsiz kalınan dönem için İşsizlik Sigortası Fonu ve İŞKUR tarafından ödeme yapılacak. Nakdi ücret desteği, 30 gün içerisinde en fazla 1 ay olmak üzere işçinin kendisine ödenecek.

Aile Bakanlığı’ndan önemli duyuru! Bir yeni destek ödemesi daha geldi! Bu parayı mutlaka alın!

Altının çakılacağını bilmişti! Ünlü ekonomistten altına ilişkin kıyamet senaryosu!

İŞKUR sürpriz bir kararla herkese destek ödemesi yapacak! Bu parayı mutlaka alın!