Otomobil

Resmen açıklandı! Sıfır ve ikinci el otomobil piyasasındaki iddialar için inceleme başlatıldı! Bakanlıktan flaş hamle!

Son zamanlarda sıfır otomobillerde temin sorunu ve fiyatların yükselmesiyle birlikte özellikle ikinci el otomobil piyasasına olan talepte artış yaşandı. Bu sırada hem sıfır hem de ikinci el otomobil piyasasını farklı şekillerde zarara uğratma amacıyla hareket eden kişiler hakkında harekete geçildi. Bu kapsamda yeni bir adım atılıyor

Otomobil piyasasında fırsatçılara göz açtırılmıyor. Bu kapsamda yeni bir adım atılıyor. İnceleme yapmak üzere Ticaret Bakanlığı müfettiş görevlendirdi.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ! İKİNCİ EL VE SIFIR OTOMOBİL PİYASASINDAKİ İDDİALARA İNCELEME

Bakan Muş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sıfır km ve ikinci el araç piyasasında 'darlık yaratmak, piyasa dengesini bozmak ve tüketicinin mallara ulaşmasını engellemek' amacıyla faaliyet yürütüldüğüne ilişkin iddiaların olduğunu ve konuyla ilgili gerekli incelemelerin yapılması için müfettiş görevlendirildiğini ifade etti.

İşte detaylar...

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medya hesabından şu açıklamayı paylaştı:

"Sıfır km ve ikinci el araç piyasasında darlık yaratmak, piyasa dengesini bozmak ve tüketicinin mallara ulaşmasını engellemek amacıyla faaliyet yürüttüğü iddia edilenler hakkında inceleme yapmak üzere Bakanlığımız Müfettişleri görevlendirilmiştir."

NE OLMUŞTU?

1 Aralık tarihinde matrah indirimi yapılacağı duyurulmuş ve bunun üzerinde araç almak isteyenler hesap makineleri çıkarıp yeni araçların ne kadar olacağını araştırmaya başlamıştı. Ancak bu haber araç satışlarını durma noktasına getirmişti. Öte yandan fırsatçılara da gün doğmuştu. Bazı galericiler araçlara çeşitli aksesuarlar takarak otomobilin vergi dilimini değiştirip fiyatının yüksek kalmasını sağlıyorlardı.

İKİNCİ EL PİYASASINDA DARALMA OLDU

Bazı tüketiciler matrah indirimini beklerken bir başka kesim ise gelecek günlerde enflasyon ve kur artışlarına bağlı olarak araç fiyatlarının artmasından endişe etti. Böyle düşüneler araç satın almaya devam etti. Otoshops Genel Müdürü Melih Mutlu matrah indiriminin ikinci el piyasasına etkisini yorumlayarak “Krediye erişim hala en büyük sorun olmakla birlikte, ÖTV matrahlarında düzenleme beklentisi sıfırı olduğu gibi ikinci el piyasasında da daralmaya küçülmeye neden oluyor. Tüketici, aldığı araçtan zarar edebileceği endişesiyle taleplerini erteliyor. Bu belirsizlikler sadece tüketicileri değil aynı zamanda araç sağlayıcıları ve satıcıları da plan yapamaz bir halde getiriyor" dedi. 

Otomobil alacaklar dikkat! Alman devi markanın teslimatlarında sıkıntı yaşanıyor!

Güya kriz var ama o otomobil satış rekoru kırdı!